Időjárás

7 °C

március 29. | Auguszta

Deutsch English
Városrendészet a tiszta és rendezett Győrért
Városrendészet a tiszta és rendezett Győrért

Győri Önkormányzati Rendészet néven működik tovább a júniusi közgyűlés döntése értelmében a Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat, amely az eddigieknél is határozottabb fellépést ígér a szabálytalankodókkal, és zéró toleranciát hirdet az illegális szemetelőkkel szemben…

A közgyűlésen történt módosítás nyomán létrejött az egységes önkormányzati rendészeti szerv, amely hatékonyabbá teszi a rendészeti feladatellátást. A változás az intézmény gépjárművein és a munkatársak egyenruháján is tetten érhető, hiszen mindkettőre felkerült az önkormányzati rendészet felirat és az új logó is. A szolgálatot teljesítők felszerelése gumibottal és bilinccsel is bővült. – a külsőségeken túl a lényeg a hatékonyság fokozásában van, amelyet az önkormányzat létszámbővítéssel is biztosít, így a rendészet 0-24 óráig teljesít szolgálatot, a közterületi jelenlétet a rendőrséggel együttműködve növelik. – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzáétette, Dr. Dézsi Csaba András polgármester célként jelölte meg, hogy másfél éven belül Győr legyen a legtisztább magyarországi város, ezért is hirdettek zéró toleranciát az illegális hulladéklerakókkal szemben.

Az alpolgármester kifejtette, tavaly közel ezer intézkedés történt a zugszemetelők miatt. Ez a szám 2014-ben még száz alatt volt. Hozzátette, örömteli lenne, ha az intézkedések száma újra csökkenő tendenciát mutatna, és nem a gyengébb hatékonyság, hanem a csökkenő illegális hulladéklerakás miatt.

Truka István intézményvezető hozzátette, a zéró toleranciához hozzá tartozik, hogy már az első tettenérés esetén is a legmagasabb, ötvenezer forintos bírságot szabják ki. Mint mondta, nem csak a szemetelés terén folyamatos az ellenőrzés, de többek között a zöldterületek védelmét is kiemelten kezelik, fellépnek a mozgáskorlátozott parkolókban jogosulatlan megállókkal szemben, és a belvárosi rakodási területeket is rendszeresen ellenőrzik. A folyamatos ellenőrzések mellett heti, kétheti rendszerességgel tematikus ellenőrzéseket is tartanak, illetve a város rendezettségének javítása érdekében szorosan együttműködnek a társszervekkel, köztük a rendőrséggel, vagy éppen a Győr-Szol Zrt-vel.

„Az ellenőrzéseket 0-24 órában végezzük, hiszen a szabálysértés az éjjel is, nappal is szabálysértés.” – fogalmazott Truka István. Hozzáfűzte, a hatékonyság fokozása érdekében a 27 fős felügyelői létszám az idén további hattal emelkedik, a cél pedig, hogy a városrendészet működése jelentősen hozzájáruljon a város tisztaságágával és rendezettségével szemben támasztott elvárásoknak.