Időjárás

13 °C

március 29. | Auguszta

Deutsch English
Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Zöld u.) – TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00008
Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Zöld u.) – TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00008

 

A kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
A projekt címe: Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Zöld u.)
A szerződött támogatás összege: 162 383 867 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: A beruházás célja a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés megvalósítása, a tömegközlekedési hálózat minőségének fejlesztése. Győr gazdaságfejlesztése szempontjából is kiemelten fontos a közúti infrastruktúra megfelelő színvonalának biztosítása, valamint a magas színvonalú infrastruktúra melletti gazdaságfejlesztés megvalósítása. A felújítandó gyűjtőút a Jereváni úttól induló 443 m hosszú útszakaszt foglal magába, a Szőnyi Márton utcáig.

A Zöld utca jobb oldalán a Jereváni út és a Somogyi utca közötti szakaszon autóbuszöbölben elhelyezett buszmegálló-hely üzemel. Az öböl aszfaltburkolata erősen nyomvályús, kigyűrődött. Az útszakaszon a közeli lakótelep miatt munkaidőn kívül jelentős parkolási igény mutatkozik, az útburkolaton álló autók mellett a kétirányú forgalom nehézkes, különösen az autóbuszok részére.

A kivitelezés célja a Zöld utca érintett szakaszán a járdák, kapubehajtók felújításával, valamint a parkolási lehetőségek körének bővítésével az utcaszakasz teljes szélességű, a csapadékvíz elvezetési rendszert is magába foglaló felújítása, az elhasználódott, elöregedett kopóréteg cseréje, a közlekedés színvonalának emelése.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.
A projekt azonosító száma: TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00008

 


„MEGÚJULT A ZÖLD UTCA JEREVÁNI ÚT ÉS SZŐNYI MÁRTON UTCA KÖZÖTTI SZAKASZA

 

Befejezéséhez érkezett a Győr-Szabadhegyen található Zöld utca felújítási munkálatait lehetővé tevő, több mint 162 millió forintos támogatásból megvalósuló projekt.

 

A felújított szakasz a Zöld utcának a Jereváni úttól induló 443 méter hosszú útszakaszát foglalja magába a Szőnyi Márton utcáig.

A kivitelezés során megtörtént a Zöld utca érintett szakaszán a járdák, kapubehajtók felújítása, valamint a parkolási lehetőségek bővítése, illetve az utcaszakasz teljes szélességű, a csapadékvíz elvezetési rendszert is magába foglaló felújítása, az elhasználódott, elöregedett kopóréteg cseréje.

A beruházással érintett útszakasz felújítása során a mellette futó járdaszakasz felújítása is megtörtént 440 méter hosszúságban a korábban már meglévő közös felületű gyalog- és kerékpárút helyreállításával együtt.

Az utca bal oldalán (a társasházak felöli oldalon) összesen 37 db, az utca jobb oldalán (családi házak felöli oldalon) összesen 27 db parkoló épült.

A tervezett beavatkozások miatt összesen 10 db fát kellett kivágni, melyek pótlására a beruházás keretén belül összesen 44 db facsemete ültetésére került sor.”

 


Megindult a Zöld utca felújítása:

 

 


 

MEGÚJUL A ZÖLD UTCA JEREVÁNI ÚT ÉS SZŐNYI MÁRTON UTCA KÖZÖTTI SZAKASZA

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Győr-Szabadhegyen található Zöld utca felújítási munkálataira. A több mint 270 millió forintos támogatásból megújuló útszakasz a környéken élők és az itt közlekedők biztonságát szolgálja majd.

A beruházás célja a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés megvalósítása, a tömegközlekedési hálózat minőségének fejlesztése. Győr gazdaságfejlesztése szempontjából is kiemelten fontos a közúti infrastruktúra megfelelő színvonalának biztosítása, valamint a magas színvonalú infrastruktúra melletti gazdaságfejlesztés megvalósítása. A felújítandó szakasz a Zöld utcának a Jereváni úttól induló 443 m hosszú útszakaszát foglalja magába a Szőnyi Márton utcáig.

A Zöld utca jobb oldalán a Jereváni út és a Somogyi utca közötti szakaszon autóbuszöbölben lévő buszmegálló üzemel. Az öböl aszfaltburkolata erősen nyomvályús, kigyűrődött. Az útszakaszon a közeli lakótelep miatt munkaidőn kívül jelentős parkolási igény mutatkozik, az útburkolaton álló autók mellett a kétirányú forgalom nehézkes, különösen az autóbuszok részére.

A kivitelezés célja a Zöld utca érintett szakaszán a járdák, kapubehajtók felújításával, valamint a parkolási lehetőségek körének bővítésével az utcaszakasz teljes szélességű, a csapadékvíz elvezetési rendszert is magába foglaló felújítása, az elhasználódott, elöregedett kopóréteg cseréje, a közlekedés színvonalának emelése.

A beruházással érintett útszakasz felújítása során a mellette futó járdaszakasz felújítása is megtörténik, ezért a meglévő közös felületű gyalog- és kerékpárút helyreállításával együtt.
A „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Zöld u.)” című, TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00008 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás összege: 271.581.304 Ft.