Időjárás

19 °C

március 29. | Auguszta

Deutsch English
Séta a védett Püspökerdőben
Séta a védett Püspökerdőben

„Sétáljanak velem az egészségért Győr tüdejében, a védett Püspökerdőben” – hirdette meg a programot dr. Dézsi Csaba András polgármester.  A közösségi megmozduláson közel 40-en vettek részt péntek délelőtt.

A püspökerdei sétát az Aranypart II. játszóteréről indították a szervezők. A szakszerű idegenvezetésről a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársa gondoskodott, aki bemutatta a résztvevőknek az áprilistól helyi védettséget élvező terület minden érdekességét. Mint ismert a város legutóbbi közgyűlésén, a környezetvédelmi bizottság javaslata alapján nyilvánította a testület védetté a város tüdejének is nevezett területet.

„A védettség korlátozásokat is jelent, védi az itt élő flórát és faunát, illetve védi azokat is, akik ezt a területet használják. Tehát bizonyos tevékenységeket korlátozottan vagy egyáltalán nem lehet itt végezni”- mondta a sétán Nagykutasi Viktor az önkormányzat környezetvédelmi bizottságának tagja.

„Kinek ne lenne ismerős a Püspökerdő kisköre, középköre és nagyköre? A futók biztosan ismerik, hisz népszerű hely ez a sportolásra. Szuper a levegője és csak pár lépésre van a belvárostól, tele a természet csodáival. Személy szerint nekem az a legnagyobb problémám, hogy mióta védett lett nem szedhetem innen a csalánt”- mondta Virág Adorján Andrea polgármesteri főbiztos.