Időjárás

18 °C

június 19. | Arnold, Levente

Felhívás egynyári virág igénylésére!

Felhívás egynyári virág igénylésére!

Mától egy héten át igényelhetnek virágokat a győriek.  Az idei lakossági virágosztást Radnóti Ákos alpolgármester és dr. Szálasy László a Környezetvédelmi Bizottság elnöke jelentette be.

Az alpolgármester pénteken elmondta, a város folytatja a faültetési programot, évente mintegy ezer új fát ültet el, fejleszti a zöldterületeket, és százezer egynyári virágpalántát ültet ki évente.  Hozzátette, ahogy a város nagy figyelmet fordít a zöld területek gondozására, a város szépítésére, úgy a lakosságtól is ezt kérik a saját közvetlen környezetükben. Az igényelt virágok is ezt a célt szolgálják, mert azokkal még szebbé tehetjük a várost.

Dr. Szálasy László hozzátette, ez a kezdeményezés beleillik abba a gondolatba, amit a Környezetvédelmi Bizottság is erősíteni szeretne, mégpedig, hogy figyeljünk környezetünkre, tartsuk tisztán azt, és – ha lehetőségünk van rá – a szebbé, virágosabbá tételéhez is hozzájárulhatunk. A bizottság elnöke éppen ezért bíztatja a győrieket, hogy éljenek a lehetőséggel.

A Felhívás:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Győr – Szol Zrt-vel közösen ismét egynyári virág akciót hirdet meg győri lakosok számára. Győr városa tovább folytatja a faültetési programot, évente kb. 1000 új fát ültet el. Továbbá a zöldterületeket jelentősen fejleszti, öntözőrendszereket telepít, s kb. 100.000 egynyári virágpalántát is kiültet évente. A lakosság bevonásával is tovább szeretné szépíteni és zöldíteni az idei évben várossá válásunk 750-ik évfordulóját ünneplő városunkat, ezért hirdeti meg ezt az akciót.

A virágok az erkélyek és az utcafrontok virágosítására használhatók fel kizárólag, javítva azzal a városképet. Az átvevő felelősséget vállal a virágok gondozásáért, ezek betartása ellenőrzésre kerül.

Az akcióra győri lakosok jelentkezhetnek, egy ingatlantulajdonos maximum 20 cserép növényt igényelhet.

Jelentkezés: 2021. május 14 – ig, levélben: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály, 9021 Győr, Városház tér 1.; e-mailben: viragigenyles@gyor-ph.hu címeken.

A virágok kiosztása előreláthatólag május legvégén, előzetesen meghirdetett időpontban történik, személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával, a járványügyi előírások betartásával.