Időjárás

30 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Városi ajándék a rendhagyó tanévkezdeten
Városi ajándék a rendhagyó tanévkezdeten

Az önkormányzat az idén is ingyenes tanszercsomaggal segítette az elsősök iskolakezdését. Az ajándék hagyományosnak mondható, az évkezdet korántsem az…

1520 tanszercsomaggal kedveskedett az általános iskolát most kezdő gyerekeknek és családjaiknak a győri önkormányzat. Az összességében 4,6 millió forint értékű ajándék húsz állami és hét egyéb fenntartású intézménybe került. A csomagokat jelképesen Dr. Pergel Elza alpolgármester adta át a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában. Mint mondta, ezzel az ajándékkal köszönti a város az elsősöket az iskolások sorában, amely egy új és meghatározó szakasz a gyermekek életében. Hozzátette, a csomagban csupa olyan eszköz van, aminek jó hasznát veszik majd a kisdiákok, füzetek, írólap, órarend, íróeszközök, radír, ecsetek, gyurma, számolókorong. Az ajándékot a gyerekek verssel köszönték meg.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy iskolánkban történt meg a jelképes átadás, köszönjük, hogy bár már nem az önkormányzat az iskolák fenntartója, továbbra is gondoskodó figyelemmel viseltetnek irántunk.” – mondta Szöllősi Zoltánné intézményvezető. Kérdésünkre kifejtette, az idén koránt sem szokásos tanévkezdésről van szó, de az iskola mindent megtesz a diákok és a pedagógusok biztonságáért.

„Megkaptuk azt az átfogó intézkedési tervet, ami a biztonságot szolgálja. Ezen szabályok mentén dolgoztuk ki azokat a lépéseket, amivel az intézmény tanulóit és dolgozóit is védjük a mindennapokban. A tantermekben egyéni döntés a maszkviselés, de onnan kilépve az a gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt kötelező. Mivel egy időben három-négy testnevelés óra is zajlik, ezért – csökkentve a zsúfoltságot – az öltözőket a felsősök használják, míg az alsósok a tantermükben öltöznek át. Az iskola három automata kézfertőtlenítőt is kapott, ám elsősorban a rendszeres kézmosásra helyezzük a hangsúlyt. Hogy a mosdókban se legyen tumultus, az órák befejezését rugalmasan alakítják a tanárok, ez pedig lehetővé teszi, hogy a különböző osztályosok ne egyszerre használják a tisztasági helyiségeket.” – sorolta a példákat az intézkedésekre az intézményvezető. Hozzátette, a legnagyobb kihívás a folyamatos fertőtlenítés, hiszen több tantárgy is csoportbontásban zajlik, a saját termeik tisztán tartásába ezért a takarító személyzet mellett a gyerekek, pedagógusok is nagy szerepet játszanak.

A tanév tehát szeptember 1-jén elkezdődött, az iskolák pedig a tudás átadása mellett a biztonságos környezetre helyezik a fő hangsúlyt.