Időjárás

12 °C

szeptember 24. | Gellért, Mercédesz

Deutsch English
100 éves köszöntés
100 éves köszöntés

Nem csak szellemileg és fizikailag friss, de humorát sem veszítette el a századik születésnapját ünneplő Szuprics Vendel. Többek között ez is kiderült az ünnepeltről kedden, amikor a város nevében dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte fel…

„Én mindig nyüzsgök, és soha nem hagyom el magam!” – válaszolta egyszerű természetességgel a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka. Az ünnepeltet győri otthonában köszöntötte fel dr. Dézsi Csaba András, aki elmondta, orvosként is és polgármesterként is nagy öröm látni, hogy Vendel bácsi száz évesen is ilyen kitűnő egészségnek és szellemi frissességnek örvend. A polgármester az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levele mellé a város ajándékait is átadta.

Szuprics Vendel elmesélte, hogy fiatal korától kezdve egészen 93 éves koráig vadászott, akkor sem a fizikai megterhelés, hanem a romló szeme miatt akasztotta szögre a puskát. Mint mondta, mivel a mezőgazdaságban dolgozott, egy gép szerelésénél elvesztette az egyik ujját, ami után tulajdonképpen a vadászatot is újra kellett tanulnia. A jó hangulatú beszélgetés alatt fia megemlítette, hogy édesapja még párbajozott is az édesanyjáért. Mire Vendel bácsi megjegyezte:„Csak kellett volna párbajozni, de a partner meglógott.”

Az ünnepelt naptárja egyébként igencsak tele van a napokban, hiszen a közelmúltban Mosonmagyaróváron köszöntötték, ahol a 75 év után járó gránitdiplomát is átvehette. A Magyar Államkincstár is felköszöntötte, de a következő napokban is több összejövetelre hivatalos.

Mint megtudtuk, Szuprics Vendel nem csak a jeles ünnepeken ilyen aktív, a hétköznapjai is programokkal teltek. „Délelőtt bemegyek a városba, leülök a Bécsi udvarban, és jókat beszélgetek az ismerősökkel. Megebédelek, és minden délután olvasok.” Végezetül elmondta, szeret itt élni, hiszen közelében vannak a gyerekei, a családja, bár ő maga a mai napig önellátó. Aktivitásával kapcsolatban fia meg is jegyezte: „Én csak 76 vagyok, apu 100, de sokszor nehéz követni.”