A Győr területén fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjtemény képezi a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény (a továbbiakban: Törvény) 1. § (1) bekezdés p) pontja szerinti települési értéktárat, melynek létrehozásáról a polgármester Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének hatáskörét gyakorolva döntött.

Tisztelt Győriek!

Az összetartozás, az egység, a nemzeti tudat erősítése érdekében nemzeti értékeink összegyűjtése, megőrzése, ápolása, bemutatása számunkra is kiemelkedő fontosságú. Úgy gondolom, hogy városunk rengeteg különleges kincset rejt, olyan értékeket, amelyekre méltán lehetünk büszkék, és amelyeket érdemes másoknak is megmutatnunk. A Győri Értéktár létrehozásának időpontja szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen 2021-ben királyi várossá válásunk 750-ik évfordulóját ünnepeljük. Ez a történelmi évforduló kiváló alkalom arra, hogy minél több ismeretet szerezzünk városunkról, annak múltjáról, kultúrájáról és páratlan értékeiről.

A települési értéktár létrehozása, a helyi értékek széles körben való megismertetése, ezáltal Győr város hírnevének öregbítése tehát közös érdekünk, ezért arra kérem Önöket, győri polgárokat, közreműködjenek a győri "kincsesláda" megtöltésében!

Szívügyünk Győr kultúrája!

Dr. Dézsi Csaba András
polgármester

A települési értéktár létrehozása a Települési Értéktár Bizottság feladata, melynek működését, valamint a települési értéktár létrehozásának, gondozásának szabályait a magyar nemzeti értékek és hungarikumok értéktárba való felvételéről és az értéktár bizottságok munkájának szabályozásáról szóló 324/2020. (VII. 1.) kormányrendelet határozza meg.

Tisztelt Győriek!

Győr városa számos épített- és természeti szépségben, szellemi termékben, tárgyi javakban bővelkedik, illetve megannyi helyi hagyomány, ünnep, kiemelt rendezvény kötődik hozzá. Ezek közül melyik az, amelyre közösségünk a leginkább büszke lehet, mely méltán fejezi ki győri identitásunkat és különlegessége folytán kincseskamránkba kívánkozik?

Szeles Szabolcs alpolgármester

A Győri Értéktár létrehozásában bárki részt vehet, ezért a Győri Értéktár Bizottság kéri a polgárokat, civil és társadalmi szervezeteket, intézményeket, hogy a városhoz kapcsolódó települési értékeket (épített és természeti érték, kulturális, művészeti, sport, gasztronómiai és hagyományőrző érték) gyűjtsék össze és terjesszék a Győri Értéktár Bizottság elé. A települési értéktár létrehozásával kapcsolatban a Bizottság örömmel fogad minden ötletet, elképzelést és köszönettel fogadja a lakosság támogató együttműködését.

Legyen Ön is kincskereső! Gyűjtsük össze Győr városához köthető nemzeti értékeinket! Meghívunk minden győri polgárt, hogy javaslataival vegyen részt a Győri Értéktár feltöltésében.

Szeles Szabolcs alpolgármester,
a Győri Értéktár Bizottság elnöke

Tájékoztató az értéktárba történő felvétel kezdeményezéséről

Az alábbi letölthető adatlapon várjuk javaslataikat a Győri Értéktárba:

Uploaded: 2021.04.14
Size: 24.63 KB