Időjárás

25 °C

július 15. | Henrik, Roland

Deutsch English
A győri egyetemről három sportágban versenyeznek sportolók a világjátékokon
A győri egyetemről három sportágban versenyeznek sportolók a világjátékokon

„Július 27-től a kínai Csengtuban rendezik meg az Egyetemi Világjátékokat, melyen több mint 110 magyar versenyző indul. Öt megyei versenyző és két edző utazhat Kínába. 

Az Egyetemi Világjátékok az olimpia után a világ második legnagyobb multisport-eseménye, amelyet 15–20 sportágban 150–160 ország 10–12 ezer résztvevőjével rendeznek. Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpiai, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak.

Az evezősök között a Győri Atlétikai Clubot és a Széchenyi István Egyetemet Szabó Bence, Fehérvári Eszter és Alföldi Zoltán képviseli.

A cselgáncsozóknál a koroncói Tutti JK dzsúdósa, Gyertyás Róza is tatamira áll 52 kg-ban, ő egyébként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, valamint a SZESE sportolója, Sipőcz Richárd +100 kg-ban. A küldöttség tagja Gyimes Nikolett edző, a Széchenyi-egyetem oktatója, Sipőcz felkészítője.

Úszásban Sebestyén Dalma, a Győri Úszó SE versenyzője, a Széchenyi-egyetem hallgatója 100 és 200 méter pillangón, valamint 200 méter vegyesen indul.” 

A teljes cikk itt olvasható

Forrás és fotó: kisalfold.hu, mefs.hu