Időjárás

25 °C

július 16. | Henrik, Roland

Deutsch English
Az ob-remeklés után már a világbajnokságra készülnek a győri úszók
Az ob-remeklés után már a világbajnokságra készülnek a győri úszók

A városházán köszöntötte Radnóti Ákos alpolgármester a Győri Úszó Sportegyesület versenyzőit, akik fantasztikusan teljesítettek a kaposvári országos bajnokságon. 5 arany-, 6 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek a GYÚSE úszói, akik legjobb vidéki egyesületként összesítésben a második helyet szerezték meg.

A városvezetés továbbra is kiemelten támogatja Győr egyik legsikeresebb egyesületét, amely az alaptámogatás mellé legutóbb 20 millió forintos gyorssegélyt kapott a működéséhez.

,,Folyamatosan jó eredményeket érnek el az úszók, akik bizonyították az országos bajnokságon, hogy a legjobb vidéki egyesületet alkotják. Ráadásul a világbajnoki kvalifikáció is sikeres volt, s három győri úszó indulhat majd a vébén reményeink szerint. Ez az olimpiára szintén jó előjel számukra. A versenyzők a teljesítményükkel, a jó eredményekkel meghálálják a rájuk fordított támogatást” – mondta Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester.

Sebestyén Dalma volt a legeredményesebb győri úszó a kaposvári bajnokságon. Három arany- és öt ezüstéremmel bővült az éremgyűjteménye. A versenyző motivált és bizakodó az elkövetkezendő versenyekkel kapcsolatban. Jakabos Zsuzsannához és Szabó Szebasztiánhoz hasonlóan szeretne kiemelkedően szerepelni a világbajnokságon.