Időjárás

12 °C

szeptember 29. | Vencel

Deutsch English
Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye a győri tömegközlekedés átszervezéséről
Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye a győri tömegközlekedés átszervezéséről

Tisztelt Győri Polgárok!

A mai napon telefonon egyeztettem a győri tömegközeledést ellátó Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettesével, a győriek egészségbiztonságát elősegítő, rendkívüli menetrend-változtatás ügyében.

A koronavírus járvány miatt, a közoktatási és köznevelési intézmények bezártak. Ennek okán, azzal a kéréssel fordultam a Volánbusz Zrt.-hez, hogy a buszmenetrendet a munkába tömegközlekedéssel járók egészségének védelme érdekében úgy szervezze át, hogy az érintett szakaszokon sűrítse a járatokat.

Ennek megfelelően, a Volánbusz Zrt. az iskolabezárások kapcsán felszabaduló kapacitásokat az Ipari Park dolgozói járatainak kiszolgálása érdekében csoportosítja át, elsősorban a műszakváltások idejére, március 17. napjától visszavonásig.

A sűrűbb járatoknak köszönhetően, a járműveken várhatóan csökken az utazók létszáma, elősegítve az egészségvédelmi szempontból szükséges távolság megtartását.

Továbbá, kezdeményeztem a győri autóbuszokon jelenleg kötelező első ajtós felszállási rend felfüggesztését, elsősorban a buszsofőrök védelme érdekében.

Kérem a győrieket, hogy fokozottan tartsák be a higiénés előírásokat. Vigyázzunk egymásra!

Kérem, hogy az önkormányzat további intézkedéseit kövessék figyelemmel a www.gyor.hu weboldalon, valamint a Dr. Dézsi Csaba András facebook oldalon.

2020. március 16.

Tisztelettel,

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester