Időjárás

16 °C

május 22. | Konstantin

Deutsch English
Győr a magyar tenisz egyik vidéki központja lehet
Győr a magyar tenisz egyik vidéki központja lehet

A győri sportinfrastruktúra továbbfejlesztéséről, új fedett pályák építésének lehetőségéről, az utánpótlásbázis kiszélesítéséről is tárgyalt Dr. Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke és Dr. Dézsi Csaba András polgármester csütörtökön.

Dr. Dézsi Csaba András a városházán köszöntötte Lázár Jánost, mint mondta, fontos és előremutató megbeszélésen vannak túl, amely újabb fejlődési lehetőséget jelent a városnak egy olyan területen, amely a fiatal generációk egészséges testi, lelki neveléséhez járul hozzá.

„Azért jöttem, hogy a Magyar Tenisz Szövetség nevében felajánljam együttműködésünket Győrnek. Ez a város azon kevés vidéki települések egyike, ahol kiemelkedő minőségű tenisz infrastruktúra áll rendelkezésre és kiváló emberek szervezik a győri teniszt.” – emelte ki Lázár János, aki kifejtette, két komoly feladat áll a szövetség előtt, az egyik a 3,6 milliárd forintos adósság kifizetése, a konszolidáció után pedig, hogy minden gyermek számára biztosítani tudják a teniszezés lehetőségét. „Jó infrastruktúrát, utánpótlás nevelést és iskolai teniszt szeretnénk! Ebben hívjuk együttműködésre Győrt.” Az elnök hozzátette, a napokban Debrecenben és Kecskeméten járt, Győr után pedig Sopronba és Zalaegerszegre utazik a vidéki városok bevonása érdekében.

A győri együttműködés lényege tehát, hogy a fiatalok minél nagyobb számban ismerkedjenek meg a sportággal, új lendületet kapjon a tenisz, az iskolában is megismerkedhessenek ezzel a mozgásformával a gyerekek, és egy széles utánpótlásbázis jöjjön létre. A szövetség elnöke szerint a teniszt újra népszerűsíteni kell, mert egy testet és jellemet formáló mozgásformáról van szó. Lázár János ígéretként fogalmazta meg, hogy a kormánynál azért fog lobbizni, hogy  Győrben is továbbfejlesszék az infrastruktúrát, minél több fedett teniszpálya legyen a városban, ezzel az őszi-téli hónapokban is megmaradjon a teniszoktatás széleskörű lehetősége.

Az eseményről további részletek itt olvashatók.