Időjárás

13 °C

szeptember 26. | Jusztina

Deutsch English
Győrben ülésezett a MOB elnöksége
Győrben ülésezett a MOB elnöksége

„Megtiszteltető a számunkra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége városunkban tartotta ülését, amely Győrnek sportdiplomáciai szempontból is fontos esemény.” – fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András polgármester. Hozzátette, Győr kiemelten figyel a városi sportéletre, hiszen fontos, hogy minél több fiatal sportoljon testi és mentális egészségük érdekében.

Mint mondta, a versenysport eredményessége azért is lényeges, mert az élsportolók példaként és motiváló erőként szolgálhatnak a fiatalok számára. A polgármester azzal zárta, az idén elmaradt az olimpia, amelyen győri sportolók is érintettek lettek volna, fontos, hogy ők is megfelelő körülmények között készülhessenek tovább.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke elmondta, szívesen fogadták a polgármester meghívását, aki maga is a MOB tagja, mint a Magyar Judo Szövetség alelnöke. Győr fontos bázisa a magyar sportnak, a Magyar Olimpiai Bizottság pedig nem budapesti, hanem országos szervezet, így természetes, hogy a vidéki városokban is ülésezik az elnökség.

Hozzátette, a nap folyamán aktuális ügyekben hoztak döntéseket, és természetesen a fókuszban a Tokioi Olimpia állt. „Úgy készülünk, hogy 2021. július 23-án megkezdődnek a nyári játékok, és a sportolók is ennek megfelelően végzik a munkájukat.„