Időjárás

21 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Jó ütemben épül Közép-Európa legkorszerűbb vízi élményparkja
Jó ütemben épül Közép-Európa legkorszerűbb vízi élményparkja

Hét szintes lesz a szódásüveg vízi csúszda a győri  élményparkban, ahol Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, és Szeles Szabolcs alpolgármester mutatta be, hol tart most a beruházás.

 A tervezett ütemben halad Közép-Európa legkorszerűbb vízi élményparkjának az építése Győrben. A szódásüveget formázó óriáscsúszdát tartó állványok és a 30 méteres induló épület szerkezete már elkészültek.

Az építkezésen jelenleg százötvenen dolgoztak, de a projektvezetők szerint az ősszel már olyan fázisba ér a beruházás, hogy egy időben félezer emberre lesz szükség. A hatalmas vízi csúszda elemei a napokban érkeztek meg Törökországból, s a többi látványelem és medence is folyamatosan készül.

Simon Róbert Balázs utalt arra, hogy a beruházás a Modern Városok Programja keretében valósul meg, több mint 20 milliárd forintból. A vízi élménypark különlegesen szép helyen, folyóparton, gyakorlatilag a belvárosban épül meg. Minden korosztálynak létesülnek benne tematikus élményelemek.  Aki inkább sportolni akar, az egy huszonötször huszonötös medencében úszhat, épül lagunafürdő, és több medence, valamint száraz játszótér is.  Kiemelkedő attrakciója lesz a hét szintes vízi csúszda – egyik szintje a föld alá kerül -, fény- és hangeffektekkel, sebességmérővel, fotózással. Felújítják a Rába Quellét is, valamint elkészül egy 300 autót befogadó parkolólemez.

Egy időben két kiemelkedő beruházás is épül egymás szomszédságában – mutatta Szeles Szabolcs alpolgármester. A  vízi élménypark mellett ugyanis már építik az innovációs és technológiai parkot, az egykori kekszgyár dobozépületének felhasználásával.

Óriási eredmény, hogy a pandémia, az ennek következtében kialakult gazdasági gondok, az energiaválság, az orosz-ukrán háború okozta nehéz helyzetben is folytatódik mindkét beruházás – mondta Szeles Szabolcs. Hozzátette: a két építkezés esetenként kisebb porral és zajjal jár, e miatt néhány lakos panaszkodott is, de a nagy többség a terület felértékelődését látja a beruházásokban. Az építő cégek pedig igyekeznek a lehető legkisebb zajjal és porral elvégezni a munkát.

A vízi élménypark jövő tavasszal készül el, s az üzemi próbákat követően nyáron már a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit.