Időjárás

12 °C

szeptember 24. | Gellért, Mercédesz

Deutsch English
Távolról is szurkolhatunk a kosarasoknak
Távolról is szurkolhatunk a kosarasoknak

Január 19. és 23. között Győr ad otthont a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének két magyar csapat, a házigazda UNI Győr MÉLY-ÚT és az Atomerőmű KSC Szekszárd részvételével. A riválisok a török Kayseri és az ukrán BC Prometey lesznek.

Nagy öröm számunkra, hogy városunk adhat otthont a rangos tornának. Bár Győrben számos jelentős versenyt rendeztek már, a speciális szabályok miatt ez egy merőben új kihívás mindenkinek. – mondta Radnóti Ákos alpolgármester az eseménnyel kapcsolatban csütörtökön. Hozzátette, remélhetőleg nem olyan sokára már nézők előtt rendezhet a város rangos sporteseményeket.

A győri A-csoport találkozóit „buborékban” rendezik, vagyis a Győrbe érkezéskor minden csapat elfoglalja a szálláshelyét, és onnan már csak az edzések és meccsek helyszínéül szolgáló egyetemi csarnok között ingázik majd. – közölte Fűzy András, az UNI Győr MÉLY-ÚT elnöke, aki azt is elmondta, hogy számos győri ajánlotta fel segítségét a sikeres lebonyolítás érdekében.

Bár a meccsek valóban zártkapusok lesznek, azok a Digi Sporton élőben követhetők majd. A csapatnak egy alkalmazás, a magyar fejlesztésű Seyu segítségével szurkolói képeket és üzeneteket küldhetünk a csarnokba. Az elsőt Petrov Iván sportért felelős polgármesteri biztos készítette el. A tájékoztatón az applikáció mellett azt a „levegőfürdető” berendezést is bemutatták, amivel a szállodában és a csarnokban kívánják biztosítani a vírusmentes levegőt.

A nyitómeccset január 19-én, kedden 17 órakor a házigazda UNI Győr MÉLY-ÚT és a török Kayserispor vívja majd. Ezt követően 20.30-kor rendezik a Szekszárd és az ukrán Promotey összecsapását. Egy nap szünet után csütörtökön 17 órakor Promotey–UNI Győr, 20.30-tól Kayserispor–Szekszárd, pénteken 17 órától Kayseri–Promotey, 20.30-tól Szekszárd–UNI Győr találkozókat rendeznek. A csoportból az első két helyezett jut a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is buborékokban játsszák majd le március 16. és 18. között.