Időjárás

30 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Teqball-világbajnokot köszöntöttek
Teqball-világbajnokot köszöntöttek

Magyar fejlesztés, amiben ráadásul világszinten is jók vagyunk. Világbajnok teqball játékost köszöntött dr. Dézsi Csaba András polgármester, Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester, és Patkás Tamás Győr parasport nagykövete kedden a Városházán.


Janicsek Zsanett a németországi Nürnbergben rendezett teqball világbajnokságon női párosban, Vasas Lea párjaként szerzett első helyezést, ezzel pedig komoly dicsőséget nem csak az országnak, de Győrnek is. A keddi köszöntésen elhangzott, a városvezetés minden győri sportolóra rendkívül büszke, nem csak azokra, akik országos, európai vagy világversenyeken szerepelnek eredményesen.

„Mi büszkék vagyunk Janicsek Zsanettre, aki fantasztikus eredményt ért el. Én már néhány éve felvettem vele a kapcsolatot, sokat mesélt nekem arról, hogy Győrben kezdett el futballozni. Számomra külön jól eső érzés volt, amikor arról beszélt, hogy többször játszott a Barátság Sportparkba kihelyezett teqball asztalon, hiszen korábban Győrben kezdeményeztük, hogy minél több helyre kerüljön ki ilyen asztal” – emelte ki Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester.

Igaz, Zsanett jelenleg egy budapesti klubban sportol, Győrben kezdte labdarúgó karrierjét, később futsalra váltott, majd megismerkedett a magyar fejlesztésű sportággal, a teqballal. Ez utóbbi olyan jól sikerült, hogy azóta a világ egyik legjobbjaként tartják számon. A novemberi világbajnokságon pedig Vasas Lea párjaként felállhatott a dobogó legfelső fokára.

„Nagyon nehéz volt a világbajnokság, nagyon nehéz év van mögöttünk Leával. Épp ezért azt mondhatom, hogy a befektetett munka meghozta gyümölcsét. Elvárás persze volt felénk, ráadásul két olyan rivális párossal küzdöttünk meg a brazilok és az amerikaiak révén, akikkel rendszerint kiélezett meccseket vívunk. De, amikor kellett, tudtunk teljesíteni, így nagyon nagy öröm volt számunkra, hogy sikerült diadalt aratnunk!” – mondta a kiválóság.

A teqball magyar találmány, amely a labdarúgás és az asztalitenisz ötvözetéből keletkezett. Egyelőre még nem került be az olimpiai játékok közé, de jó úton halad a sportág integrációja a Magyar Teqball Szövetség által.