Időjárás

27 °C

szeptember 28. | Vencel

Deutsch English
19 év – 19 km” – EU-s futás – Felhívás
19 év – 19 km” – EU-s futás – Felhívás

A BBU Szervezőiroda nevében szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a A „19 év – 19 km” – EU-s futás eseményre.

„Kedves Futótársunk!

Magyarország 19 éve az Európai Unió tagja. Fuss velünk 19 kilométert – vagy váltóban 3×6,3 km-t – a budapesti Európa-napi fesztiválon, 2023. május 7-én!

A futóversenyre a nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYHEZ A FACEBOOKON IS

A futás 2023. május 7-én, vasárnap, 10 órakor indul a Szabadság téren kialakított versenyközpontból.

A 19 kilométeres táv egyénileg (3 kör), 2 fős (2×1+1 kör – tetszőleges sorrendben) és 3 fős váltóban (3×1 kör) is teljesíthető. Átversenyzés lehetséges: a váltók első tagjai a váltás után továbbfuthatnak, és teljesíthetik a második és harmadik kört is. Az ő eredményüket az egyéni indulók között is értékeljük, amennyiben rendelkeznek egyéni nevezéssel is.

A távot teljesítők egyedi érmet és befutócsomagot kapnak, továbbá részt vehetnek az eredményhirdetéshez kapcsolódó tombolahúzáson is, ahol 15 értékes nyeremény talál gazdára.

Az útvonal mentén olyan 19, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult fejlesztés képét helyezzük el, amelyek szorosan kapcsolódnak az oktatáshoz vagy a képzések valamely formájához. Ennek kiemelt aktualitást ad, hogy 2023-at az Európai Unió a készségek európai évévé nyilvánította. A készségek európai éve friss lendületet fog adni az egész életen át tartó tanulásnak, mely az álláskeresők és a vállalkozások szempontjából egyaránt előnyös, egyben elő fogja segíteni a zöld és digitális átállást, az innovációt és a versenyképesség javítását.

A résztvevők maximális létszáma egyéni kategóriában 2200 fő, váltóban 1800 fő (600 csapat).

A nevezés lemondására, illetve átadására 2023. május 1-jén 22 óráig van lehetőség a honlapon.

A futás után is maradj velünk az Európa-napon, ahol tombolahúzással, koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal várunk!

Az Európa-nap programja hamarosan elérhető lesz az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete honlapján és Facebook oldalán.

A „19 év – 19 km” – EU-s futás az Ötpróba programsorozat hivatalos pontszerző állomása is. A résztvevők 3 kör teljesítésével 3, 2 kör teljesítésével 2, 1 kör teljesítésével pedig 1 Ötpróba-pontot szereznek.

A futást az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Széchenyi 2020 programot felügyelő Miniszterelnökséggel és Budapest Főváros Önkormányzatával.

A verseny szakmai szervezője a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.

Részletek és nevezés: www.eufutas.hu