Időjárás

30 °C

július 15. | Henrik, Roland

Deutsch English
325 milliós támogatást kaptak a sikeres győri sportegyesületek
325 milliós támogatást kaptak a sikeres győri sportegyesületek

Összességében 325 millió forintos támogatást kapott a Sportegyesületek Országos Szövetségétől három kiemelt győri sportegyesület. A GYAC, a Győri Vízisportegyesület és a Győri Úszó SE vezetőinek jelenlétében a polgármester és dr. Deutsch Tamás jelentette be a hírt a győri Városházán.

„Rendkívül fontos nap a mai a városunk életében, hisz olyan pénzösszeg érkezése, amire nem igazán számítottunk, komoly segítséget jelent az energiaválság időszakában. Úgy gondolom, ennek a pénznek már mindhárom egyesületnél meg van a helye. Olyan sportolók felkészülésére fordítják majd, akik már évek óta szép sikereket szállítanak az országunknak és Győrnek”- mondta az eseményen dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Dr. Deutsch Tamás rámutatott, hogy 2023 áttörés lesz az egyesületi támogatások terén, hisz idén nagyobb finanszírozást kapnak a kiemelt egyesületek, mint a szakszövetségek.

„Ebben az évben 80-100 millióval több pénz jut a kiemelt egyesületek támogatására, mint az ezt megelőző évben. A sportkormányzat 14 milliárd 440 milliót tud fordítani ilyen célra 2023-ban. Győrben a kitűnő szakmai munkának köszönhetően három kiemelt sportegyesületet tudunk támogatni a legnagyobb létszámmal működő GYAC 185, a Győri Vízisportegyesület 100, a Győri Úszó SE pedig 40 millió forint támogatáshoz jut. Összességében tehát 325 millió forintot tudtunk a győri sportolókra fordítani.”- mondta a sportvezető.

Dr. Deutsch Tamás hozzátette, ezek az összegek rövidtávon segíthetik a győri versenyzők felkészülést is a jövő évi párizsi Olimpiai Játékokra.