Időjárás

21 °C

szeptember 30. | Jeromos

Deutsch English
A hivatali ügyfélfogadás szüneteltetése
A hivatali ügyfélfogadás szüneteltetése

2020. november 9-én 8.00 órától kezdődően a hivatali ügyfélfogadás a veszélyhelyzet időtartama alatt szünetel, kizárólag azokban az ügycsoportokban megengedett az ügyfélfogadás, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét (kétség esetén az ügyintézővel történő előzetes telefonos egyeztetés alapján).

Az ügyfelek az elektronikus ügyintézés, a postai út, és a telefonos lehetőségek közül választhatnak. A kötelező maszkviselésen túl, csak azok a jogszabály által személyes megjelenésre kötelezett ügyfelek léphetnek be a hivatalba, akik vállalják a testhőmérséklet ellenőrzést a belépéskor. Az Anyakönyvi Hivatalban a testhőmérséklet ellenőrzés miatt az ügyfélforgalom kizárólag a Liszt F. utcai bejáraton keresztül zajlik.

Nem léphet a hivatalba olyan személy, akinek a testhőmérséklete a 37,3 Co fokot meghaladja. Amennyiben ez a belépéskor megállapításra kerül, a portás a személyes megjelenésre kötelezett ügyfelet visszafordítja, és megtagadja a belépést.

Turisztikai célból csoport, látogató fogadása, toronylátogatás, és a hivatalban külsős rendezvény megtartása ellenkező intézkedésig nem engedélyezett.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!