Időjárás

25 °C

május 29. | Magdolna

Deutsch English
A szabadság ma a békét jelenti
A szabadság ma a békét jelenti

„A szabadság ma a nagybetűs békét, a félelem és erőszak nélküli, szabad életet jelenti” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András polgármester a Szabadság szobornál elmondott március 15-i ünnepi beszédében.

A hűvös, szeles időjárásban kezdődő ünnepélyes koszorúzáson szép számmal jelentek meg az 1848-as forradalomra emlékező győriek.

A polgármester beszédében elmondta, a forradalom és szabadságharc eszméire emlékezve felértékelődik a nemzeti egység és akarat. „A szabadság és a béke természetes a mi generációnknak, és sokszor megfeledkezünk arról, hogy ne csak a megtörtént jóért mondjunk köszönetet. Sokszor megfeledkezünk azért a veszteségért is hálát adni, ami nem velünk történt meg. A mai nemzeti ünnep egy szabadságában élő nemzet, Magyarország ünnepe. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszméire emlékezve felértékelődik a nemzeti egység és akarat. Március 15-e azt üzeni a mai nemzetnek, hogy összefogással nagy dolgokra vagyunk képesek. Ma nincs fontosabb, mint az ország békéjének
a megőrzése, hogy szabadok maradhassunk. Ehhez kell most a forradalmi elszántság és a kiállás”- mondta az ünnepségen dr. Dézsi Csaba András.

Az ünnepi műsor után a városvezetés és az emlékező polgárok elhelyezték a tisztelet virágait a Szabadság szobor talapzatán.