-3 °C

március 09. | Franciska, Fanni

A Szívcentrum téren bárki segíthet másoknak

A Szívcentrum téren bárki segíthet másoknak

A tavaly ősszel elhelyezett, szív formájú gyűjtőbe négy hónap alatt 1,2 tonna kupakot vittek a győriek, amelynek értéke közel százezer forint, és amellyel egy győri kislány terápiáját segítik. A terület tovább szépült, és a Szívcentrum tér nevet kapta…

Az elnevezés Hajtó Péter gyárvárosi képviselő ötlete volt, ami nyilván közel áll az én szívemhez is, hiszen az egyik alapítója vagyok a Szívcentrumnak, ahol már közel harmincezer szívkatéterezést végeztünk el. – mondta a helyszínen Dr. Dézsi Csaba András. A polgármester hozzátette, az elnevezés azért is találó, mert a tér is az egészséget, a gyógyulást, az összefogást és a szívből jövő segítséget szolgálja.

Hajtó Péter, a terület önkormányzati képviselője kifejtette, a tér elnevezésének ötlete egyrészt személyes indíttatású, hiszen gyermekkorában neki is volt szívműtéte, 18 éves kora óta pedig Dr. Dézsi Csaba Andrásnak köszönheti, hogy egészségesen élhet, másrészt pedig tisztelet és köszönet valamennyi egészségügyben dolgozó, és mások egészségéért tevékenykedő embernek.

Mint mondta, a tavaly október végén elhelyezett gyűjtőbe – bár egy év alatt néhány száz kilóban bíztak, alig négy hónap alatt 1,2 tonna kupak került. A lakók másfél, kéthetente jelzik, hogy megtelt a gyűjtő, ami egy újabb kommunikációt is beindított a városrészen belül. Kiemelte, több mint egy tonna kupak értéke közel százezer forint, amivel a győri Viola beszédfejlődésének terápiáját segítik.

A kislány édesanyja elmondta, nagy segítség számukra ez a felajánlás, köszöni a képviselőnek a kezdeményezést, és minden kupakgyűjtőnek, aki ismeretlenül is segít, és amellyel egy számukra új terápiát tudnak kipróbálni a kislányuk fejlődéséért.

A Stadion utca sarkánál kialakult téren egyébként új padokat helyeztek el, új fákat is ültettek, de a csinosítását tavasszal tovább folytatják.