Időjárás

27 °C

szeptember 21. | Máté, Mirella

Deutsch English
Állagmegóvás és graffitimentesítés az aluljáróban
Állagmegóvás és graffitimentesítés az aluljáróban

Megszépült a Marcalváros két részét összekötő aluljáró, eltávolították a graffitiket, lemosták a falakat, a vízelvezetők és a festmények tisztítása mellett a szükséges javításokat is elvégezték a győri Útkezelő Szervezet munkatársai.

Rózsavölgyi László, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a biztonságos üzemeltetéshez a legfontosabb a folyamatos állagmegóvási munkák elvégzése minden évben. Idén közel 20 millió forintot költenek a tisztításra és javításra. Nagyon sok ember használja a két városrészt összekötő föld alatti folyosót, nagy figyelmet kell fordítani a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságossá tételére.

Borsi Róbert, a terület másik képviselője hozzátette, az elmúlt hónapokban a lakossági jelzéseket is figyelembe véve gyűjtötték össze az elvégzendő feladatokat. A szép városképhez a területek tisztán tartása mellett az itt lakók és a területen áthaladók fegyelmezettsége is hozzájárul.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő kiemelte, a két városrészben 20 ezer ember él, rengetegen kelnek át naponta az aluljárón. A tisztább, zöldebb Magyarország és a legtisztább város mint követendő cél eléréséhez a most felújított és megszépült föld alatti folyosó is egy kis lépés, de a környéken lakóknak fontos a komfortérzetük jobbításában.

A győri Útkezelő Szervezet vezetője, Prédl Antal beszélt arról, 1994-ben kötötték össze Marcalváros két részét, 2012-ben antigraffiti bevonatú festést kaptak a falak, amelyet most magas nyomással mostak le, és a környező iskolák diákjai által nyolc éve készített festményeket is portalanították. A vízelvezető rendszer, a világítás karbantartását elvégezték, és a lépcsőket, az óratorony bádogrészeit is javították a graffitik eltávolítása mellett.

Korszerű járda épült a Mécs László utcában

Rózsavölgyi László a nap folyamán egy másik fontos fejlesztésről is beszámolt: Marcalváros II-n, a Mécs László utcai autóbusz-megállóból vírusmentes tanítási időben naponta több ezer diák indul a közeli általános és középiskolákba, a tanítás végén pedig ugyanennyien közelítik meg a hazajutásukat segítő közlekedési eszközöket. Ezt a gyalogosszámot növelik még tovább a tömegközlekedéssel a városrészbe érkezők. Nagyon fontos fejlesztés valósult meg az akadálymentesített gyalogos útszakasszal, amely minden irányban kapcsolódik a jelzőlámpás kereszteződésekig.

Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő Szervezet munkatársa elmondta, 240 négyzetméter újult meg 7,5 millió forintból. Az élelmiszer-áruházak és az Arany-, Krúdy- és Apor-iskola közelsége miatt a felújított járdarész korszerű és járókelőbarát, nemcsak a diákok, hanem a mozgásukban korlátozottak, babakocsival érkezők és az idősek számára is a biztonságos közlekedést szolgálja.

 

Forrás: Győrplusz