Időjárás

31 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Átadták a Kitaibel Pál környezetvédelmi díjat
Átadták a Kitaibel Pál környezetvédelmi díjat

Minden évben a június 5-i Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva adják át a Városházán a Kitaibel Pál díjat, a város környezetvédelmi emlékérmét. Az idei díjátadón Dr. Dézsi Csaba András polgármester úgy fogalmazott, a környezetvédelmet a város kiemelten kezeli, ezért hozták létre többek között a Környezetvédelmi Bizottságot és indítottak több környezetvédelmi célú programot is.

A polgármester Nagy Ferencnek adta át az elismerést, aki a környezet és a természet értékeinek a média és a fotóművészet eszközeivel történő bemutatásával végzett kimagasló tevékenysége révén érdemelte ki a díjat. Munkásságával hozzájárul a környezettudatosságra neveléshez, a természeti környezetünk iránti felelősségvállalás fontosságának érzékeltetéséhez is. Dr. Dézsi Csaba András köszönetet mondott Nagy Ferencnek, hogy hosszú évek óta elkötelezetten szolgálja a környezetvédelem ügyét.

Nagy Ferenc köszönetet mondott az elismerésért. Mint mondta, nagy megtiszteltetés számára ez a díj, az pedig nagy öröm, hogy látja, tapasztalja, hogy a környezetvédelem valóban fókuszba került Győrben. A díjátadás végén a résztvevők egy kis összeállítást is láthattak az alkotó képeiből, természetfilmjeiből.

A Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem díjat Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 1999-ben alapította. A díj névadója Kitaibel Pál (1757-1817) természettudós, polihisztor- egykori győri bencés diák-példás szorgalmával és lelkesedésével felismerte és felkutatta a magyar föld addig ismeretlen növényi gazdagságát, számos felfedezést tett a természettudomány területén, mindemellett szentelt időt a néprajzi és kultúrtörténeti megfigyelésekre is.

Fotó: Győrplusz