Időjárás

10 °C

szeptember 29. | Mihály

Deutsch English
Átadták a környezetszépítő verseny díjait
Átadták a környezetszépítő verseny díjait

Az idén 14-ik alkalommal hirdette meg az önkormányzat a pályázatot, ezúttal is családi ház, társasház, erkély és üzletek teraszai kategóriákban…

„Az idei évben is közel százan jelentkeztek a versenyre, akiknek köszönöm a munkát, hiszen ezzel is hozzájárultak a szép, rendezett városképhez.” – mondta a díjátadón Radnóti Ákos környezetvédelemért is felelős alpolgármester. Hozzátette, az egészséges környezet fenntartása az önkormányzat számára is kiemelt feladat, ezért jött létre a Környezetvédelmi Bizottság, Dr. Dézsi Csaba András polgármester kezdeményezésére ezért indult számos környezetvédelmi kezdeményezés, mint a Püspökerdő védetté nyilvánítása, vagy a Győrben született gyermekek után ültetett fák. Hozzátette, a város a fásítási program keretében idén is több mint ezer fát ültet el, és a jövőben is folytatja a zöldterületek, parkok rendezését, öntözőrendszerek kialakítását, a zöld fejlesztéseket.

A Virágos Városunk Győr helyi környezetszépítő versenyre magánszemélyek, lakóközösségek és üzletek jelentkezhettek „Családi ház”, „Társasház/Lakásszövetkezeti lakótömb”, „Erkély” és „Üzletek teraszai” kategóriákban. A kategóriák első három helyezettje vásárlási utalványban és oklevélben részesült, valamint a „Virágos Városunk Győr” 2020 tábla kihelyezésére jogosult. Családi ház kategóriában az első 150 ezer, a második 125 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintos utalványt vehetett át. A társasházak, illetve Üzletek teraszai kategóriákban a nyeremény 300 ezer, 250 ezer és 200 ezer forint, míg az erkélyek esetében az utalványok értéke 75 ezer, 50 ezer és 25 ezer forint. A díjazottak a vásárlási utalványokat kertészeti eszközök, anyagok, növények beszerzésére fordíthatják.

Családi ház kategóriában első lett Ivánkovics Kálmánné, második dr. Baranyainé Németh Mariann, a harmadik Dóra Sándorné, míg különdíjat kapott Fodorné Tímár Gyöngyi. Társasház kategóriában a Munkácsy u. 1-5, a Szőnyi Márton u. 31-33., Ikva u. 15-21. a sorrend, különdíjas lett a XXX. Lakásfenntartó Szövetkezet, Cuha utca 21. Erkély Kategóriában Szeredi Imréné az első, Roboz Orsolya a második, Takács Jenőné a harmadik helyet szerezte meg, míg a különdíjat Ács Lászlóné kapta. Az üzletek teraszai esetében a Nosztalgia Sörözőt a Pálffytália Étterem követi, míg a harmadik a Pálma Bt. Fagyizó, a különdíjas pedig a Hotel Baross lett. A város valamennyi pályázónak emléklappal köszöni meg a részvételt.