Időjárás

22 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Augusztus 5-én indul a Szentiváni út Alsókert utca és a Bükkfa utca közötti szakaszának felújítása
Augusztus 5-én indul a Szentiváni út Alsókert utca és a Bükkfa utca közötti szakaszának felújítása

Augusztus 5-én indul a Szentiváni út Alsókert utca és a Bükkfa utca közötti szakaszának felújítása, amely várhatóan négy hónapot vesz igénybe. A munkálatok alatt félpályás sávlezárás bevezetésére és hosszabb menetidőre kell számítani.

Az önkormányzat beruházásában újítják fel és építik át a Szentiváni út Alsókert utca és az Ipari Park közötti szakaszát. Az útpálya egy részén a teljes pályaszerkezet, más részén pedig csak az aszfaltrétegeket újítják fel. Az út mindkét oldalán kiemelt szegély, a teljes szakaszon zárt csapadékvíz elvezető rendszer fog épülni. Az ivóvízvezeték gerinc teljes szakaszon kiváltásra és bővítésre kerül. Az Ipari Park kerékpárral történő biztonságos elérésének érdekében az utca északi oldalán, az útpályától elválasztva, egy oldalon vezetett kétirányú, aszfalt burkolatú kerékpárút fog épülni. Az útépítés és kerékpárút építés egyaránt a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretéből finanszírozva valósul meg.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere a győriek türelmét és megértését kérte, és úgy fogalmazott: „A nagy forgalmú útszakasz felújítása már időszerű volt. Bár az elkövetkezendő hónapokban kisebb kellemetlenségekre kell számítani a Szentiváni úton, év végére már biztonságosabban, gördülékenyebben közlekedhetünk az Ipari Park irányába. Addig is, a győriek türelmét kérem!”

A kivitelezési munkák 2020. augusztus 5-én megkezdődnek és körülbelül 4 hónapot vesznek majd igénybe, azaz a várható befejezés 2020. november vége. A munkálatok alatt félpályás sávlezárás bevezetésére és hosszabb menetidőre számítani kell. A közlekedés a gépjármű és kerékpáros forgalom számára egyaránt biztosított lesz a felújítás alatt, de sebesség korlátozásra és útszűkületekre számítani kell. Az ingatlanok megközelítése is folyamatosan biztosított lesz.

A beruházás a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében, 155.949.979 Forintból valósul meg.