Időjárás

12 °C

június 15. | Vazul

Deutsch English
Automata öntözőrendszer épül a Móricz Zsigmond rakparton
Automata öntözőrendszer épül a Móricz Zsigmond rakparton

A Móricz Zsigmond rakparton a Dunapart Rezidenciától a Kossuth-hídig építik ki az öntözőrendszert, amely üde zöldfelületet, a növényeknek megfelelő vízellátást biztosít a területen…

Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester a helyszínen elmondta, a munka már megkezdődött, amelynek keretében közel egy kilométer hosszú csővezetéket helyeznek el, s 55 öntözőfej biztosítja majd a megfelelő vízellátást. Hozzátette, a város mintegy negyven helyszínén működik már hasonló rendszer, és nagyon pozitívak a tapasztalatok. A közelben a Várfal sétánynál, illetve a szemközti oldalon a Kálóczy tér alatt is működik az automata rendszer, mert bár ártérről van szó, a száraz nyári időszakokban itt is nagy szűkség van az öntözésre.

Takács Krisztián, a városrész önkormányzati képviselője hozzáfűzte, egy újabb olyan zöldterület fejlesztés valósul meg, amely az itt élők számára is komfortosabbá teszi a mindennapokat, és tovább javítja a belváros élhetőségét.

A várhatóan a hónap végéig elkészülő fejlesztés révén az öntözés a Kossuth hídtól indul a rezidencia irányába. Az öntözés naponta ismétlődik a hajnali órákban, extrém meleg időszakban ez napi két időpontra változik, ami külön helyszíni felügyelet mellett történik. Eső esetén a telepített esőérzékelők biztosítják, hogy szükségtelenül ne induljon el az automatika.

Fotó: Ács Tamás