Időjárás

24 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Autót kapott a házi segítségnyújtás
Autót kapott a házi segítségnyújtás

A jövőben még gördülékenyebben, a nehezen megközelíthető területeket is könnyedén elérve működhet a házi segítségnyújtás rendszere, miután a feladatok ellátásához az önkormányzat egy új autót biztosított.

Győrben magas színvonalú a szociális ellátás, de ezt a területet mindig lehet tovább fejleszteni, még többet segíteni. – mondta Dr. Pergel Elza alpolgármester az autó átadásán. Hozzátette, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) munkatársainak rendszeres látogatása sok győri idős embernek jelent nagy segítséget, a jelenlegi járványhelyzet pedig az igények növekedését is magával hozta. Sok esetben azonban a gondozást végzőknek nehezen megközelíthető helyekre kell kimenniük, ezért volt indokolt, hogy az önkormányzat egy olyan gépjárművel segítse a munkájukat, amellyel a külső, peremkerületi, kertvárosi, akár földutakon megközelíthető területekre is könnyedén és gyorsan kijuthatnak.

Kányai Róbert az EESZI igazgatója köszönetet mondott a támogatásért. Mint mondta, azért nagy segítség az új gépjármű számukra, mert munkatársaik gyalog, busszal, kerékpárral, elektromos kerékpárral és eseti jelleggel autóval teljesítik a feladatukat, de a kimondottan erre a feladatra szánt jármű révén sokkal tervezhetőbb, hatékonyabb, gyorsabb lesz az ellátás.

Az intézmény összességében több mint ötszáz idős győrinek segít a házi segítségnyújtás keretei között – tudtuk meg Nyáriné Gábriel Mónikától, az EESZI Rónay utcai gondozási központjának vezetőjétől, aki hozzátette, természetesen sokakat közülük a kis távolság miatt továbbra is el tudnak látni akár gyalog is, de az autó jó szolgálatot tesz a távolabbi, kertvárosi részeken élők látogatásában. A mintegy hatmillió forint értékű Suzuki S-Cross gépjármű négy kerék meghajtású, így biztonságosan érhet célba a város minden területén.