Időjárás

25 °C

július 15. | Henrik, Roland

Deutsch English
Autót kaptak a polgárőrök
Autót kaptak a polgárőrök

A városrész közbiztonságának továbberősítése érdekében egy új szolgálati gépjárművet adományozott Dr. Dézsi Csaba András polgármester a győrszentiváni Új Erő Polgárőr Egyesületnek.

Győrszentiván önmagában is sok ezer győri otthona, ezért fontos, hogy megfelelő infrastruktúra álljon a polgárőrök rendelkezésére. – fogalmazott a polgármester a Suzuki Vitara Hybrid átadásakor. Mint mondta, elismerést érdemelnek azok az emberek, akik számára olyan fontos a közösség, hogy önként, szabadidejüket feláldozva járulnak hozzá a közbiztonság erősítéséhez. A polgármester azt is elmondta, hogy a város pénteken rendkívüli közgyűlést tart, amelyen téma lesz a korábbi Közterület-Felügyelet, az önkormányzati rendészet átalakítása, amelynek ugyancsak a hatékonyság fokozása a célja.

Varga József a Győrszentiváni Új Erő Polgárőr Egyesület parancsnoka köszönetet mondott a támogatásért. Mint mondta, ez egy hatalmas segítség a munkájukhoz, amit továbbra is a szentivániak, és általában a győriek érdekében kívánnak végezni.

Csaplár Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke hozzáfűzte, a közrend és a közbiztonság erősítése érdekében nagyon fontos az együttműködés, amely Győrben egyre erősebb. Hozzátette, az adomány nem csak a polgárőrök munkáját segíti, de egyben egy pozitív visszajelzés is feléjük, amely újabb motivációt adhat az elhivatott önkénteseknek.

Dr. Sik Sándor önkormányzati képviselő a győrszentivániak nevében mondott köszönetet. Kiemelte, a szervezet ma már több mint 35 taggal rendelkezik, szerves részei a városrész közösségi életének, jól ismerik az itt lakókat, és tudják, hogy mire kell figyelni a városrészben.