Időjárás

22 °C

szeptember 25. | Eufrozina, Kende

Deutsch English
Az ország legnagyobb görparkját adták át Győrben
Az ország legnagyobb görparkját adták át Győrben

A marcalvárosi víztorony melletti területen adták át Győr és egyben Magyarország legmodernebb görparkját. A közösségi tér minden gördülő sporteszközzel használható: legyen az BMX kerékpár, roller, görkorcsolya, gördeszka vagy snakeboard/streetboard.

,,Ez egy fantasztikus pálya!  Összejött egy olyan projekt, amivel elmondhatjuk, hogy ma Magyarország legnagyobb és legújabb gördeszkapályáján állunk. Mindenkinek azt kívánom, hogy nagyon ritkán kelljen az ötszáz méterre található kórházba belátogatni az edzések után. Használjátok egészséggel a pályát” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A létesítmény megvalósításában nagy segítséget nyújtott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a győri önkormányzat, a Pannon-Víz és a Győri utcai Sportok Egyesülete. Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár elmondta, a központi költségvetésből 55 millió forintot biztosítottak a pálya megépítésére. Összesen 110 millió forintba került a beruházás.

,,Tudtam, hogy ez egy fantasztikus görpark lesz, mindenki elmondta, hogy a győri lesz a legjobb pálya. Mégis, amikor ideérkeztem, leesett az állam. A csodának azonban van még egy eleme, amit szeretnék kiemelni. A győri önkormányzat is beletett az összegbe tizenkét és fél millió forintot, de ami igazán elképesztő, hogy van egy egyesület, amely negyvenkét és fél millió forintot szedett össze. Sok helyen vettem már részt átadáson, de olyat, hogy egy civil egyesület ekkora önrészt beletegyen egy ilyen pályába, még nem tapasztaltam. Egy rendkívül széles összefogás eredménye ez a görpark” – jelentette ki Révész Máriusz.

Radnóti Ákos, Győr sportért is felelős alpolgármestere számára érzelmileg is sokat jelent a görpark létrejötte. ,,Olyan helyszínen vagyunk, amely a szívemhez közel áll. A művészet és a sport találkozik itt, hiszen a víztornyot 2018-ban újítottuk fel Maurer Dóra és tanítványai segítségével. A világ egyik legismertebb művésze segített nekünk. Győrben számos sportos fejlesztést adtunk át az utóbbi időben. Egy pumpapálya is elkészült a bácsai városrészben, három helyszínen pedig kültéri fitneszpályát tudtunk átadni” – jegyezte meg az alpolgármester.