Időjárás

14 °C

szeptember 26. | Jusztina

Deutsch English
BaRock Zenebona augusztus 20-án
BaRock Zenebona augusztus 20-án

Augusztus 20-án új rendezvénysorozattal jelentkezik a város, amelynek keretében 13 győri helyszínen 26 zenekar ad 500 fő alatti koncertet.

A legnagyobb szabású rockfesztiválnak is nevezhető a győri, ami a jelenlegi helyzetben lehetséges. – fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András az esemény sajtótájékoztatóján, az egyik leendő koncerthelyszínen, az Apátúr-ház udvarán. „A zenekarok nem a nagyszínpadon kezdik pályafutásukat, először kisebb közönség előtt, klubokban zenélnek. Most ezekhez a gyökerekhez kell visszatérni, hiszen az együttesek nem az asztalfióknak készítik a dalokat. A rendezvénnyel ebben tudunk segíteni nekik, a zeneszerető győrieknek pedig lehetőséget teremtünk arra – ha már a nyárzáró elmarad -, hogy élőben hallhassák kedvenceiket.” A polgármester hangsúlyozta, fontos a helyi zenekarok támogatása, ezért teremtettek lehetőséget számukra, hogy országosan ismert együttesek előtt játszhatnak.

A sajtótájékoztató elején egyébként RockMilady adta elő a Hallelujah gitáros feldolgozását, ami a legismertebb videómegosztón 5,4 millió megtekintésnél jár. „Köszönöm a felkérést és az egész rendezvényt a városnak, hiszen ezáltal ebben az embert próbáló időszakban válik lehetővé a zenekarok és a rajongók találkozása.” – mondta, és azt is elárulta, hogy győri koncertjére három meglepetéssel is készül, amelyek közül az egyik az első angol nyelvű dalának premierje lesz.

A sajtótájékoztatón a szintén győri Aurora együttes tagjai, Víg László – Vigi, Goreczky Szabolcs – Kisbé és Víg Norbert – Kis Róra is részt vettek. „37 éve működik a zenekar, de eddig nem nagyon kaptunk városi felkérést, ezért az idei huszadika számunkra emiatt is ünnep.” – mondta el Kisbé, aki hozzátette, örülnek a rendezvénynek, ami egyszerre 26 együttesnek ad fellépési lehetőséget.

A polgármester gratulált RockMiladynek, de nem csak az előadásához, hanem, hogy ma már mint frissdiplomás fogorvos csap a húrok közé. Az Aurora együttesnek pedig köszönetet mondott a Covid-járvány ideje alatt indított újabb jótékony kezdeményezésükért, amellyel az egészségügyi dolgozókat segítik.

Fontos tudnivalók egy csokorban

Helyszínenként két zenekar lép fel augusztus 20-án. 18:00 órától egy győri kötődésű együttes lép színpadra, 19:00 órától pedig a másfél órás nagykoncert következik. (Kapunyitás 17:00.)

Az Apátúr-ház udvarán (szabadtér) Váray László Akusztik Stand Up, majd a Kiscsillag, az Arany János iskolában (beltér) LXear és az Ivan & The Parazol, a Bácsai Sportpályán (szabadtér) a Phrenesis és a Fish!, a Bezerédj-kastélyban (szabadtér) az Eszkimó és a Vad Fruttik, a Bridge-ben (szabadtér) Dömper és Leander Kills, a DAC-Sportpályán (szabadtér) a ZeroDay és a Road, a Gyirmóti Művelődési Házban (szabadtér) a Shake Band és az Intim Torna Illegál, a József Attila Művelődési Házban (beltér) Dorothy és az Aurora, a Likócsi Közösségi Házban (szabadtér) a Name Project és az Anna and the Barbies, a Móra iskolában (szabadtér) a Hetedik Bekezdés és az Ocho Macho, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban (beltér) a Goldstep és a Depresszió, az Olimpiai Sportparkban (beltér) RockMilady és a Bikini, a PÁGISZ-ban (szabadtér) pedig a Falcon Project és a Zártosztály lép fel.

Fontos információ, hogy a koncertek ingyenesen látogathatók, de regisztrációhoz kötöttek. A lehetőség csak győri lakosok számára nyitott, péntek 8 órától a jegymester.hu-n keresztül, személyesen pedig a Baross úti Látogatóközpontban is lehet regisztrálni. Minden jegy csak győri lakcímkártyával együtt érvényes, amelyet a beléptetésnél szigorúan ellenőriznek. Egy győri maximum 2 győri lakost regisztrálhat, egy eseményre!

A rendezvénysorozat Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és intézményei szervezésében, valamint az Agrofeed Kft., a Győr-Szol Zrt., a Leier Hungária Kft., az OTP Bank Nyrt., a Pannon Víz Zrt., valamint a Vidanet Zrt. támogatásával valósul meg. Az esemény médiatámogatója a Győr Plusz Média Zrt.

További információk a HelloGyőrön!