Időjárás

22 °C

szeptember 30. | Jeromos

Deutsch English
Bezárnak a szabadstrandok szeptember elsején
Bezárnak a szabadstrandok szeptember elsején

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Aranypart I. és Aranypart II. szabadstrandok – a szokásos üzemeltetési idő szerint – augusztus 31-ig tartanak nyitva, szeptember elsején, kedden bezárja őket a szolgáltató.

Szeptember elsejétől, keddtől megszűnik a mentőőri szolgálat, így tilos lesz a vízben tartózkodni.

A zárást követően a Győr-Szol Zrt. munkatársai a  szabadstrandokról a raktárba szállítják a vízmélységet és a fürdési területet jelző bójákat, az életmentő csónakokat és más eszközöket, a fürdőházat szakszerűen téliesítik majd lezárják.

A szeptember elsejei zárást követően Aranypart I. és Aranypart II. területén tilos lesz a fürdés, de a partok pihenésre, napozásra továbbra is használhatóak lesznek.

Fürödni tilos vízterületek Győrben:

Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért Győr Megyei Jogú Város Jegyzőjének kiadott 19456-7/2008. számú jegyzői határozatának értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható. 2020. szeptember 1-től az Aranypart I. és az Aranypart II. területén is tilos a fürdés.