Időjárás

29 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Biológiai és kémiai szúnyoglárva-gyérítés
Biológiai és kémiai szúnyoglárva-gyérítés

Frissítés:

Földi kémiai szúnyoggyérítés

A Győr-Szol Zrt. földi biológiai szúnyoglárva-gyérítést végez Győr területén amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 25-én, csütörtökön és június 26-án, pénteken.

A biológiai beavatkozást földi kémiai gyérítés egészíti ki. Június 25-én, csütörtökön, június 26-án, pénteken és június 27-én, szombaton az alkonyati órákban az erre alkalmas berendezések földi melegködös illetve ULV eljárással szúnyoggyérítést végeznek Győr különböző pontjain. A munka minden városrészt érint, elsősorban a vizes élőhelyek közelében, valamint az erdősávokban, bokros-fás területeken, parkokban kerül sor földi kémiai gyérítésre. Ha az időjárás nem teszi lehetővé a beavatkozás elvégzését a meghirdetett időpontban, akkor a június 28-tól június 30-ig terjedő időszakban ismét megkísérlik a gyérítést.

A melegködös eljárásssal gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.

A biológiai gyérítés sajátossága, hogy teljes hatékonyágát csak több éves, következetes és rendszeres alkalmazásával éri el. Éppen ezért szükséges az eljárást a földi kémiai gyérítéssel kiegészíteni, ami a már kifejlett, repülő szúnyogok irtására szolgál. A kémiai gyérítéssel a szolgáltató igyekszik megakadályozni a szúnyogok robbanásszerű elszaporodását, azt hogy zavaró mennyigében jelenjenek meg a lakókörnyezetben. Az erre a célra alkalmazott szer rendelkezik az egészségügyi hatóságok engedélyével, az alkalmazott koncentrációban sem emberre, sem a ház körül élő állatokra nem ártalmas. Másodlagos hatásként ugyanakkor jelentősen hozzájárul a kullancsok elpusztításához is.

 

Korábban írtuk:

A Győr-Szol Zrt. földi biológiai szúnyoglárva-gyérítést végez Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 25-én, csütörtökön és június 26-án, pénteken földi biológiai szúnyoglárva-gyérítést végeznek a Győr-Szol Zrt. megbízásából. A beavatkozás Győr közigazgatási területén a szúnyoglárvák elsődleges tenyészhelyeit, az ártereket, folyópartokat, tavakat érinti.

Ha az időjárás a jelzett időpontban nem teszi lehetővé a beavatkozás elvégzését, illetve a teljes terület lefedését, akkor június 29-én, hétfőn illetve június 30-án, kedden ismét megkísérlik a gyérítést.

A biológia szúnyoglárva-gyérítés megelőző tevékenység, melynek során egy speciális, baktérium alapú készítményt juttatnak a szúnyogok tenyészőhelyeire a vízbe, hogy az ott található, még fejlődésben lévő lárvákat elpusztítsa. A környezetbarát szer az alkalmazott dózisban kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, ártalmatlan minden más élőlényre.