13 °C

október 27. | Szabina

Biztonságossá vált a kerékpározás a Tatai úton

Biztonságossá vált a kerékpározás a Tatai úton

Az elkészült új kerékpárút révén már a Tatai úton is biztonságosan közlekedhetünk két keréken. A beruházás, ami az Ipari Park jobb megközelíthetőségét is szolgálja, egy 625 millió forintos fejlesztési csomag részeként valósult meg…

„A Tatai úton hatalmas a forgalom, autók, tehergépjárművek közlekednek itt. Az Ipari Parkba sokan érkeznek biciklivel, illetve a közeli kertekbe is sokan igyekeznek. Ők eddig nagy veszélynek voltak kitéve a forgalmas úton, ám a most elkészült különálló kerékpárúttal biztonságossá vált a közlekedésük.” – mondta el Dr. Dézsi Csaba András polgármester a kerékpárút átadásán. Hangsúlyozta, párhuzamosan több helyütt is zajlanak kerékpárút fejlesztések a városban egy több mint 600 millió forintos TOP-os program részeként. A polgármester jelezte, a Tatai úti trafóház buszmegállóban fedett beállót is létesítenek majd a busszal közlekedők érdekében.

A nyár közepén kezdődött, és két hónap alatt be is fejeződött a Tatai úti kerékpárút építése a Hecsei úti körforgalom és a Tibormajori út közötti szakaszon. A Hecsei úti körforgalomig már korábban kiépült a kerékpárút, az út déli oldalán megépült, az útpályától elválasztott egy oldalon vezetett 915 méteres szakasz ennek a folytatása.

„Közel 30 éve működik az Ipari Park, ahol több ezer ember dolgozik, ráadásul a hetedik fejlesztési üteme a Tatai úttól délre eső területeket érinti.” – emelte ki Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő. Mint mondta, ugyanezen program részeként valósul meg a Régi Szentiváni úton is a kerékpárút, amely szintén az ipari területek jobb megközelítést, a biztonságos munkába járást szolgálja.

Radnóti Ákos alpolgármester megemlítette, hogy a fejlesztési csomag részeként hamarosan elkészül a Kodály Zoltán úti kerékpárút is, amely szintén egy nagyon fontos szakasza lesz a győri kerékpáros hálózatnak. A Tatai úti szakasszal kapcsolatban kiemelte, az út mentén megtörtént fásítás is, valamint bejelentette, a közeljövőben városszerte kerékpártámaszokat helyeznek ki az infrastruktúra további fejlesztése érdekében.

Hajszán Gyula önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy a környéken ma már sokan életvitelszerűen laknak, vagyis nem csak az Ipari Parkba dolgozni érkezőket, de az itt élők bejutását is nagyban segíti az új útszakasz. Diligens Tibor önkormányzati képviselő hozzátette, fontos, hogy az elmúlt évtizedek ipari fejlődését a terület infrastruktúrája is kövesse, amibe a most megvalósuló kerékpárutak építése is beletartozik.

A mintegy hatvanmillió forintos Tatai úti beruházás TOP-os forrásból, a „Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben” című projekt keretében valósult meg.