Időjárás

21 °C

szeptember 30. | Jeromos

Deutsch English
Bővítették az Avar úti hajléktalanszállót
Bővítették az Avar úti hajléktalanszállót

200 négyzetméterrel és húsz férőhellyel bővült a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Avar úti átmeneti szállása.

A helyszínen Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, a jogszabályi megfelelés tette szükségessé a bővítést, amelyre a város 136 millió forintot fordított. Kiemelte, Győr kiemelten kezeli a szociális területet, és ezen belül a hajléktalan-ellátást is. A most megvalósult fejlesztéssel méltóbb körülmények között találnak szállásra a fedél nélkül élők. A polgármester köszönetet mondott Sütő Csabának, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményvezetőjének azért a közel három évtizedes, példaértékű munkáért, amelyet a rászorulók érdekében végez.

Sütő Csaba úgy fogalmazott, hogy a beruházás azt mutatja, a város nem rekeszti ki a hajléktalanokat. Hozzátette, a bővítés révén egy más színvonalú elhelyezésre nyílik lehetőség.

A fejlesztés során négy lakószobát és két vizesblokkot alakítottak ki. A konténertípusú épület nyaktaggal kapcsolódik a meglévő szállóépülethez. A Fodor Építőipari és Kereskedelmi Kft. kivitelezésében elkészült bővítés húsz fő elhelyezésére ad lehetőséget és a szükséges berendezések is rendelkezésre állnak.