Időjárás

25 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Családi szórakozás a Rábcánál, immár másodszor
Családi szórakozás a Rábcánál, immár másodszor

Tavaly a Pinnyédet Újvárossal összekötő ikonikus híd felújításának ünnepére rendezték meg a Pinnyédi Hídpikniket. Akkor még úgy volt, egyszeri alkalom lesz, az esemény sikeressége azonban ismétlésért kiáltott, és akár még tradíció is lehet belőle!  Augusztus 20-án érkezik ugyanis immár a második Pinnyédi Hídpiknik!

„Az álom folytatódik!” – mondta Szeles Szabolcs alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Beszédében kiemelte: a csodás környezetben megvalósuló családi rendezvény nemcsak a városhoz méltó, de az Államalapítás Nemzeti Ünnepéhez és I. Szent István királyunk ünnepéhez is. Dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója szerint a híd a győri mentalitás és együttműködés szimbóluma, amely mint a két városrészt, minket, győrieket is összeköt.

Radicsné Csőre Andrea, az Újvárosi Művelődési Ház igazgatója beszélt az egész napos programsorozat részleteiről. Már 9 órakor jógával indul a reggel, majd ezt követően nyílnak a változatos gyermekfoglalkozások. A tavalyi csónakázás mellett idén már a SUP-ot is kipróbálhatják kicsik és nagyok egyaránt, sőt, a burcsellán utazást is átélhetik az érdeklődők. Nem lesz hiány a gasztronómiai élményekből sem, ráadásul a nap folyamán koncertek sorozata garantálja a szórakozást. Többek között fellép 17 órakor a Back II Black együttes, 20 órakor pedig az Ismerős Arcok zenekar.

A részletes programtervet alább tekinthetik meg!

Az esemény minden programja ingyenes lesz.