Időjárás

27 °C

szeptember 28. | Vencel

Deutsch English
Cultacross – SKHU/1601/1.1/041
Cultacross – SKHU/1601/1.1/041
Partnerséget építünk!
Projekt címe: Győr és Dunaszerdahely kulturális együttműködésének fejlesztése
Acronim: CULTACROSS
Projektazonosító: SKHU/1601/1.1/041
Projekt költségvetése: 974 201,7 €
Vezető Partner: ARRABONA Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (http://www.arrabona.eu/cultacross.html)
Konzorciumi partnerek: Mesto Dunajská Streda

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Fejlesztési program: Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu)

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.

Jelen aloldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

 

Lezárult a győri faházak beszerzési folyamata

 

Az Interreg V-A SKHU Együttműködési Program keretén belül megvalósuló SKHU/1601/1.1/041 azonosítószámú, Cultacross rövidítésű projekt megvalósítása során Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint a konzorciumban megvalósuló fejlesztés egyik partnere a városban megrendezésre kerülő kulturális események, rendezvények, fesztiválok infrastrukturális fejlesztését tűzte ki célul. A város és kulturális intézményei, egyesületei által szervezett zenei, kulturális és történelmi fesztiválok, rendezvények változatos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak nem csak a helybéli lakosok, hanem az ide érkező vendégek, látogatók számára is.

Ezek a programok évről-évre egyre több résztvevőt vonzanak, akiknek a minél magasabb színvonalú kényelmi kiszolgálása elengedhetetlenül szükséges, ezért a projekt keretén belül egységes arculattal és szerkezeti kivitelben új faházak kerültek beszerzésre. A rendezvények résztvevői már a tavalyi év során is találkozhattak ezekkel az eszközökkel, hiszen azok egy része már a projekt megvalósítási ideje alatt beüzemelésre kerültek. Ilyen alkalmak voltak például a Győri Nép- és Világzenei Fesztivál, illetve az Advent Győrben rendezvények. Az elmúlt időszakban az utolsó darabok gyártása és szállítása is megtörtént, így teljessé vált az előzetesen tervezett eszközpark beszerzése, melynek eredményeként mindösszesen 67 darab faház került az Önkormányzat birtokába.

Ez a jelentős mennyiség lehetőséget biztosít a rendezvények szervezői számára, hogy egy teljesen megújult minden tekintetben egységes, modern és magas minőségű rendezvénytechnikai infrastruktúra alkalmazásával kerüljenek megrendezésre a programok.