Időjárás

29 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye
Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata számára most elsődleges feladat az egészségügyi és szociális közfeladatok ellátásának biztosítása, az intézményrendszer stabil működtetése, de ezzel párhuzamosan már dolgozunk a járvány gazdasági hatásainak mérséklésén is.

A mai napon a megyei kamarák és érdekvédelmi testületek elnökeivel folytattam párbeszédet, annak érdekében, hogy közösen készülhessünk fel a koronavírus járvány okozta gazdasági következmények enyhítésére. Az egyeztetésen szó volt arról, hogy miben lehetnek a város segítségére a kamarák és a vállalatok, valamint arról is, hogy miben képes az önkormányzat segíteni.

Ahogy az önkormányzati tulajdonban álló intézményektől is intézkedési tervek elkészítését kértem, úgy a kamaráktól az érdekképviseleti körükbe tartozó vállalkozások vonatkozásában szakmai indokokkal alátámasztott, reális és konkrét, szakmacsoportokra lebontott javaslatok megfogalmazását várom. Tekintettel arra, hogy az egyes ágazatokat különböző módon és mértékben érinti a váltság, komoly, kidolgozott és ágazat specifikus terveket szeretnék látni, két-három héten belül.

Együttműködésre hívom a győri vállalkozókat. Mindenekelőtt arra kérem a gazdasági élet szereplőit, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a munkahelyek védelme érdekében.

Minden Győrben élő ember egyformán fontos számunkra, a munkavállalók épp úgy, mint a munkáltatók.

Kértem a jelenlévőket, hogy tolmácsolják külön köszönetemet és nagyrabecsülésemet azoknak, akik ebben a nehéz időkben nap, mint nap helytállnak a frontvonalban.

Győr város ereje mindig is az összefogásban rejlett, elsőként közösen le kell győznünk a járványt okozó kórokozót, de már most fel kell készülnünk a gazdaságban okozott kár enyhítésére.

Győr, 2020. március 27.

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester