1962-ben születtem Győrött, Nádorvárosban nőttem fel, általános iskolai tanulmányaimat a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, a középiskolát a Zrínyi Ilona Gimnáziumban végeztem. A debreceni orvostudományi egyetem általános orvosi karán szereztem diplomát, majd belgyógyászatból és kardiológiából szereztem szakképesítést.

Feleségem, Dr. Dézsiné Szentes Veronika vezetőasszisztens a győri szívkatéteres laboratóriumban. Két fiam orvos, András Döme kardiológus, Balázs Bence szájsebész. Két fiú és egy lány unokám van. A Petz Aladár Megyei Oktatókórház Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosaként, a győri szívkatéteres laboratórium létrehozója és vezető főorvosaként ért a megtiszteltetés, hogy városom Győr Díszpolgára címmel ismerte el tevékenységemet. A Győri Széchenyi István Egyetem Egészségügyi- és Sporttudományi Karának professzora vagyok, valamint a Pécsi Tudományegyetem győri kihelyezett kardiológiai tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

2006-óta a győri református hitközség Kossuth Lajos utcai gyülekezetében presbiterként tevékenykedem.

1970-óta cselgáncsozom, aranyérmet nyertem az egészségügyi dolgozók világjátékán, csapatban junior, egyéniben senior magyar bajnok vagyok. Jelenleg 7 dan övfokozattal rendelkezem. A Magyar Judo Szövetség általános alelnöke, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként is tevékenykedem. Íróként több tudományos, életrajzi és mesekönyvet publikáltam, újságíróként többek között egy évtizeden át szerkesztettem a Kisalföld napilap Gyógy-ír Egészség-életmód mellékletét, majd a Győrplusz televízió egészségügyi felvilágosító műsorát.

1994-óta képviselem a Nádorvárosban élőket önkormányzati képviselőként. 1993-óta vagyok a Fidesz, 2019 év eleje óta pedig a KDNP győri csoportjának is tagja. 1998-2002 között Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere voltam felügyelve a kultúra-, környezetvédelem, egészségügy, szociálpolitika és ifjúság politika területeket. 2002-2006 között a győri önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, a Fidesz-KDNP frakció vezetője, 2006.október és 2008 március között a győri önkormányzat városstratégiai bizottságának elnöke voltam. 2002-től jelenleg is a Fidesz Országos Választmányának küldött tagja vagyok. A választók bizalmából 2020. január 26-tól polgármesterként dolgozom szeretett városomért, mert szívügyem Győr!

https://www.facebook.com/drdezsicsabaandras/