Időjárás

29 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Dr. Kőrösi Tamás búcsúztatása
Dr. Kőrösi Tamás búcsúztatása

A Szent László díjas orvosigazgatót a győri önkormányzat saját halottjának tekinti.

„Nem csak Győr, az egész ország lett szegényebb nélküled!” – búcsúzott közösségi oldalán Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Dr. Kőrösi Tamás a pannonhalmi bencés gimnáziumba járt, orvosi egyetemet végzett, s szülész-nőgyógyászként Debrecenben gyógyított. A Kaáli intézet élére annak alapítója hívta Győrbe.

2020 júniusában a város Szent László díjjal tüntette ki, a győri Kaáli Intézetben végzett, két évtizedes, több mint ötezer gyermek fogantatását segítő, kiemelkedően eredményes és magas színvonalú, Győr városának hírnevet szerző szakmai munkája, valamint színvonalas előadói és publikációs tevékenysége elismeréseként. Dr. Kőrösi Tamás akkor munkásságára visszatekintve úgy fogalmazott, az, hogy több ezer újszülött megszülethetett az nem egyedül az ő érdeme, hanem elkötelezett munkatársaié is.

A város tisztelettel adózik emléke előtt, és részvéttel osztozik a család gyászában.

Dr. Kőrösi Tamást szeptember 2-án, a Nádorvárosi Köztemetőben helyezik végső nyugalomra. A 10:00 órakor kezdődő gyászszertartáson Várszegi Asztrik püspök, emeritus főapát búcsúztatja a Szent László díjas orvos igazgatót. A déli harangszóval egy időben a pannonhalmi Bazilikában szentmise keretében búcsúznak el az embertől, aki több ezer párnak adott reményt és vigaszt.