Időjárás

25 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér energetikai korszerűsítése – TOP-6.5.1-19-GY1-2020-00003
Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér energetikai korszerűsítése – TOP-6.5.1-19-GY1-2020-00003

TOP-6.5.1-19-GY1-2020-00003

Összefoglaló a projektről

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A PROJEKT CÍME: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér energetikai korszerűsítése

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 273 969 083 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A projekt célja:

Projektünk célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér épületének vonatkozásában. A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára Nádorvárosban található. A könyvtár a gyűjteményére alapozott hagyományos és internetes szolgáltatásokon túl rendezvényekkel várja a látogatókat. Az Országos Dokumentumellátó Rendszer szolgáltató könyvtáraként speciális igényeket is kielégít. Olvasóterem és olvasóterasz áll az érdeklődők rendelkezésére. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben. A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és felhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez. Hosszú távú célok között meg kell említeni, hogy a beruházással elérni kívánt energiafelhasználás csökkentésével hozzájárulunk Magyarország energiaellátás biztonságához, különösen az import gázfüggőséget enyhítéséhez, továbbá hozzájárulunk Magyarország nemzetgazdasági szintű energiahatékonyságának javításához. A projekt műszaki tartalma a Pályázati felhívás önállóan támogatható és önállóan nem támogatható tevékenységeinek vonatkozásában az alábbiak szerint alakul.

A projekt műszaki tartalma:

A projekt során a külső homlokzati falak szigetelése, a lapostető hőszigetelése EPS hőszigetelő rendszerrel és a tető vízszigetelése, a nyílászárók cseréje, a hőleadók cseréje, szabályozhatóságának kialakítása (termosztatikus szelepek, strangszabályzók beépítésével), valamint egy 37,95 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a pályázatban leírt fejlesztéseket konzorciumi formában valósítja meg. A konzorciumi partner a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.03.31.

A projekt azonosítószáma: TOP-6.5.1-19-GY1-2020-00003

 


Sikeresen lezárult a projekt

2023. március 31-én lezárult a "Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér energetikai korszerűsítése" című, TOP-6.5.1-19-GY1-2020-00003 azonosítószámú projekt.

 


100%-os készültség

A projekt kivitelezési munkái befejeződtek, a készültségi szint elérte a 100%-ot. A műszaki átadás-átvétel lezárására 2023.02.23-án sor került. A kötelező nyilvánosság biztosítása és a projektmenedzsment tevékenység folyamatos.

 


 

75%-os készültség

A projekt kivitelezése folyamatosan, szerződés szerinti ütemben zajlik. A kivitelezés 2022. 12. 20. nappal elérte a 75%-os készültségi szintet.

A projektmenedzsment, valamint a kötelező nyilvánossággal kapcsolatos tevékenységek ellátása folyamatos.

 


 

50%-os készültség

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér energetikai korszerűsítésének kivitelezése 2022. 11. 30-án elérte az 50%-ot.
A projektmenedzsment, valamint a kötelező nyilvánossággal kapcsolatos tevékenységek ellátása folyamatos.


A Könyvtár kivitelezése elérte a 25%-ot

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér energetikai korszerűsítésének kivitelezése 2022. 10. 28-án elérte a 25%-ot.

A projektmenedzsment, valamint a kötelező nyilvánossággal kapcsolatos tevékenységek ellátása folyamatos.

 

 


Kezdetét vette a Könyvtár energetikai korszerűsítése

A projekt kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményesen zárult. A nyertes ajánlattevővel a kivitelezési szerződés aláírásra került 2022.07.21. nappal, ezt követően 2022.07.28. nappal a munkaterület átadás-átvétel is megtörtént.

A projektmenedzsment, valamint a kötelező nyilvánossággal kapcsolatos tevékenységek ellátása folyamatos.