Időjárás

22 °C

szeptember 30. | Jeromos

Deutsch English
Élelmiszercsomagok a Győri Segélyalapból
Élelmiszercsomagok a Győri Segélyalapból

Ezúttal nehéz helyzetbe került családoknak nyújtott segítséget az önkormányzat, a Győri Segélyalapból élelmiszercsomagokat állítottak össze a rászorulóknak. A csomagokat Szeles Szabolcs, Radnóti Ákos és Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselők adták át választókerületükben élő családok számára.

A Győri Segélyalapot Dr. Dézsi Csaba András polgármester hívta életre azzal a céllal, hogy a koronavírus elleni küzdelmet és a járvány miatt nehéz helyzetbe került győrieket támogassa. A kezdeményezéshez szép számban csatlakoztak magánszemélyek, sportegyesületek, a gazdasági élet szereplői és városvezetők, de művészek és civil szervezetek is a jó ügy mellé álltak.

Szeles Szabolcs alpolgármester úgy fogalmazott, „A felajánlásoknak köszönhetően az önkormányzat egyre szélesebb körben tud segíteni. Vásároltunk speciális védőmaszkokat a kórháznak, tableteket adtunk át rászoruló, győri fiataloknak, a napokban pedig élelmiszercsomagokkal támogatjuk a nehéz helyzetbe került családokat. A Győri Segélyalap számlájára folyamatosan érkeznek a felajánlások, a győriek jelen körülmények között is igazán önzetlen, együtt érző támogatásukról tesznek tanúbizonyságot.”

Radnóti Ákos alpolgármester hozzátette, „Nap, mint nap szembesülünk a koronavírus járvány okozta nehézségekkel, de hisszük, hogy egymás támogatásával könnyebben átvészeljük ezt a rendkívüli időszakot, hiszen mi, győriek, az élet minden területén összetartunk.”

„Az alapvető, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagok sokak számára jelentenek nagy segítséget ezekben a hetekben, de legalább ennyire hálásak az érintettek a szociális bérlakások bérleti díjának elengedéséért is. Segítünk, ahol tudunk.” – mondta Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő.