12 °C

szeptember 20. | Friderika

Elismerés a leleplezőnek

Elismerés a leleplezőnek

A Városháza ezüst emlékérmét adományozta Dr. Dézsi Csaba András polgármester Kovács Albertnek, aki leleplezte a győri szabad strandon titokban gyerekeket filmező férfit. A kitüntetettet különleges sportteljesítményei miatt is ismerhetjük…

„A tábor vezetőjeként a gyerekekre vigyáztam a strandon. Ebédidő előtt kiszólítottuk őket a vízből, akik ezután öltözni mentek. Ekkor lettem figyelmes a kabin mögött gyanúsan viselkedő férfira, aki egy fekete tárgyat igazgatott a földön. Odamentem hozzá, és megkérdeztem, hogy mit csinál itt. Azt mondta, a kabinra vár, de nem volt nála váltóruha. Időközben felvette a földről a baseball-sapkát, amit elkértem tőle, hogy megnézhessem. Harmadik felszólításomra odaadta, és megtaláltam benne a kamerát. – emlékezett vissza az eseményekre Kovács Albert az Ibex Sport Falmászó terem és a falmászó tábor vezetője, aki rögtön értesítette a rendőrséget, és átadta nekik a férfit és a sapkát is.

„Polgármesterként és gyakorló nagypapaként is köszönetet mondok Kovács Albertnek, aki tettével nem csak a strandon jelenlévő gyerekeket óvta meg, de a későbbi potenciális áldozatokat is.” – mondta Dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki – az oklevél szövege szerint „bátor helytállásáért és a közrend védelméért” a Városháza ezüst emlékérmét adományozta a táborvezetőnek. „Jó látni, hogy vannak olyan emberek, akik nem csukják be a szemüket és cselekednek, amikor cselekedni kell, megvédenek másokat, jelen esetben a legvédtelenebbeket, a gyerekeket.” – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, bízik abban, hogy az igazságszolgáltatás megfelelő súlyú „hasonlóan bátor” ítéletet hoz majd az ügyben.

Kovács Albert neve egyébként a különleges sportteljesítményei miatt is ismerős lehet. A győri Ibex Sport és Hegymászó SE színeiben a volt Szovjetunió öt 7000 méter feletti hegycsúcsát szeretné leküzdeni a Hópárduc  Expedíció-sorozat keretében. Eddig két csúcsot sikerült kipipálni, és a Pobeda mászása közben is eljutottak 7000 méterig, de az időjárási körülmények miatt a csúcstámadás elmaradt. Lapunk kérdésére a hegymászó elmondta, az idén a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem lesz kísérlet, de a veszély elmúltával, jövőre mindenképp folytatja az expedíciót, hogy hópárduc lehessen. Ahogy láthatjuk, a kitartása mellett a bátorsága és a szemfülessége is megvan hozzá.