Időjárás

10 °C

szeptember 29. | Mihály

Deutsch English
Elkészült az Ady-domb: Kikapcsolódás az egész családnak
Elkészült az Ady-domb: Kikapcsolódás az egész családnak

Játszóeszközök, kutyafuttató, áramvételi lehetőség, kerékpár pumpa és ivókút is került az Ady dombnál kialakított parkba, a Bartók Béla út és a Szigethy Attila út kereszteződésénél. A korábban Matáv játszótérként emlegetett területen állt az ideiglenes vásárcsarnok, annak lebontása után álltak neki rögtön a munkának.

Már a fű is kinőtt a megújult területen, a hivatalos átadóval ezt várta meg az önkormányzat azért, hogy azt ne tapossák le idő előtt a park használói. A keddi sajtótájékoztatón dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, a tér felújításával a Zöld város kialakítása Győrben című projekt utolsó fejezete is befejeződött.

„A korábbinál sokkal modernebb, elkerített játszótér várja a gyerekeket, mellette pedig szintén kerítéssel körbevett kutyafuttatót alakítottunk ki. A lakosok jelezték, hogy a fém csúszda nem szerencsés, hiszen felforrósodik, ezért rögtön le is cseréltük műanyagra. Ezután átvizsgáltuk az összes játszótéren a csúszdákat, most olyan technológiát keresünk, amivel a fém csúszdát be lehet vonni. Itt az említetteken túl pedig táblajátékok, padok és áramvételi lehetőség is várja a kikapcsolódni vágyókat” – sorolta a polgármester és hozzátette, bízik benne, hogy mindenki rendeltetésük szerint használja majd az eszközöket, és nem történik rongálás.

„Ezt egy kamera is felügyeli” – csatlakozott a gondolathoz Radnóti Ákos alpolgármester és elmondta, közel kétezer cserje, és számos fa került ki a parkba, sőt, három fát sikerült átültetni a korábbi játszótérről. Emellett, ahogy a város több pontján, öntözőrendszert is kialakítottak.

Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő felidézte, a közelmúltban az Arrabona udvarban találkozhatott a sajtóval, ahol műgyanta burkolatot kaptak a parkolókat elválasztó padkaszigetek. „Ott elmondtam, hogy egy modern, fejlődő nagyvároshoz hozzátartoznak a kulturált parkolóhelyek. Folytatva a gondolatot, hozzátartoznak a kulturált közparkok is, ennek kitűnő példája a mai átadás, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében történhet meg. Ennek keretösszege Győr esetében mintegy húsz milliárd forint” – jelezte az országgyűlési képviselő, és hozzátette, jelen felújításhoz jelentős összeget biztosított a győri önkormányzat is.

„Közel háromnegyed évvel a vásárcsarnok teljes körű felújítása és átadása után újra egy fantasztikus beruházás átadásán lehetünk jelen. Talán egyetlen vitatható kérdés van ezen a területen a lakossági visszajelzések szerint, méghozzá, hogy ez a rész Nádor- vagy Adyvároshoz tartozik” – ezt már Borsi Róbert önkormányzati képviselő taglalta a sajtótájékoztatón, aki képviselői keretében egy ivókút kialakítását is biztosította. Hangsúlyozta, a jelen példa is mutatja, hogy a fejlesztések kapcsán Győr egész területén gondolkodik az önkormányzat, nem csak a városmagban.

Forrás: Győrplusz.hu