Időjárás

13 °C

szeptember 24. | Gellért, Mercédesz

Deutsch English
Erősíti kapcsolatait Debrecen és Győr
Erősíti kapcsolatait Debrecen és Győr

Erősíti meglévő jó kapcsolatait Debrecen és Győr, elsősorban a gazdaságfejlesztési, az oktatási és a tömegközlekedési tapasztalatok cseréjével – közölte a két város polgármestere csütörtökön a hajdú-bihari megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Papp László, Debrecen polgármestere a városháza udvarán tartott tájékoztatón felidézte, hogy 1993-tól, az Audi győri megjelenésétől kezdve “elképesztő sikerszéria” jellemzi a győri gazdaságfejlesztést, és miután Debrecen a térség új járműipari centruma kíván lenni, érdemes a győri tapasztalatokat is felhasználni.

Hozzátette: szerinte Győr előbbre tart a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, s mivel Debrecenben egyre több a járműiparhoz köthető beruházás, érdemes “élő kapcsolatot” kialakítani a szakképző intézmények között.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere Magyarország két meghatározó városának nevezte Győrt és Debrecent, és – mint mondta – bár egymástól távol, az “ország két sarkában” vannak, érdemes egymás sikereiből, de akár kudarcaiból is tanulni.

Megítélése szerint Győrben talán erősebb a gazdaság, az ipar, az autóipar és a felsőoktatás kapcsolata, de Debrecen – ahol az egyetemi képzésnek nagyobb hagyományai vannak – is jó úton jár, egymás tapasztalataira építve ezen a területen erősíthető az együttműködés a két megyeszékhely között.

Dr. Dézsi Csaba András jelezte: szeretnék megújítani a győri tömegközlekedést, amiben számítanak a komoly hagyományokkal rendelkező Debrecenre.

A győri polgármester szerint a két megyeszékhely együttműködése minta lehet az ország nagyvárosai számára a jól működő helyi megoldások megismerése, hasznosítása terén. – számolt be az eseményről az MTI.