Időjárás

31 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Értünk szimulálnak a skill-laborban
Értünk szimulálnak a skill-laborban

Polgármesterként, gyakorló orvosként és oktatóként is nagyon örülök a kórházban 238 millió forintból felszerelt úgynevezett skill-labornak. A gyakorlati oktatás ugyanis az egyébként világszínvonalú magyar orvosképzés egyik leggyengébb pontja – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester, osztályvezető főorvos a laborátadó ünnepségen.

A skill-labor, vagyis a szimulációs eszközökkel felszerelt kórházi részleg 242 négyzetméternyi területén a tanári szobák, az eszközraktár és az öltözők mellett helyet kapott egy elméleti oktatóterem, egy műtő zsilippel és kétdemonstrációs terem is.

A skill-laborban orvosok és egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók, s ápolóképzésben résztvevők gyakorolhatják a betegellátást. Valósághű körülmények között oktathatók benne a diagnosztikus, a terápiás – köztük az életmentő – beavatkozások kockázatmentes, korszerű és magas színvonalú eszközökkel felszerelt környezetben.

A kezdő orvosoknak kiemelten fontos a skill-labor, amely nagy segítséget jelent az egészségügy szakdolgozóinak számára – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András.

Dr. Jávor László, a kórház főigazgatója elmondta, a győri skill-labor hatalmas fejlődésen ment keresztül.

Most már öt éve élünk együtt a részleggel. Komoly gyakorlati tudás megszerzésére használható. A jövőben is több száz millió forintot érő felszerelésekkel bővül majd” – ígérte az intézményvezető.