Időjárás

25 °C

július 16. | Henrik, Roland

Deutsch English
Fákat ültetett a polgármester az ETO kézilabdacsapatával
Fákat ültetett a polgármester az ETO kézilabdacsapatával

A madarak és fák napja alkalmából 5 fát ültetettek el kedd délelőtt az Audi Aréna mögötti füves területen. A jelképes faültetéssel a Győri Audi ETO KC és a város zöldebb jövő iráni elkötelezettségét kívánták demonstrálni a szervezők.

Öt új fa, juhar- és ámbrafa került a végleges helyére kedd délelőtt az Audi Aréna mögötti zöld területen. A madarak és fák napján megtartott szimbolikus faültetés előtt dr. Dézsi Csaba András elmondta, hogy Győrben senkinek sem kell megmagyaráznia a madarak iráni elkötelezettségét. A környezetvédelem erősítése pedig – amibe a fák megóvása és a fásítás is beletartozik – az első polgármesteri intézkedése volt, hisz létrehozták a város környezetvédelmi bizottságát, és a környezetvédelem problémáit egy kiemelt programba emelték.

„Győrben a sport színe a zöld, ennek következtében a zöldítés, fásítás tökéletesen beleillik a város imidzsébe. A fák élete nagyon fontos az oxigéntermelés, az egészségmegtartás szempontjából, ugyanúgy, mint a rendszeres sportolás. Ezért is tartom rendkívül fontosnak az ETO KC élsportoló lányainak kezdeményezését, hisz példát mutatnak mindenkinek a mai faültetéssel. A sport lényege pedig a példamutatás. Ők pedig nem csak az élsportban mutatnak példát, hanem a környezetvédelemben is.” – fejtette ki dr. Dézsi Csaba András.

A Győri Audi ETO KC nemrégiben kinevezett új elnöke, Görbicz Anita elmondta, a kézilabdás lányok a magánéletükben is elkötelezett hívei a környezetvédelemnek, a létesítményben és az otthonaikban is szelekítven gyűjtik a hulladékot és számtalan környezetvédelmi akcióban részt vettek már.

„A Győri Audi ETO KC nem csak a kézilabdapályán szeret jól teljesíteni, hanem azon kívül is igyekszik hírnevét, ismertségét felhasználni egy-egy jó ügy érdekében. Részt vettünk az ukrán menekültek megsegítésében, szerveztünk gyűjtést állami gondozott gyermekeknek, segítettük beteg gyermekek gyógyulását. Ma van a madarak és fák napja. Otthonunk az Audi Aréna zöld övezetben fekszik, ezért már régóta terveztük, hogy a területet még zöldebbé tegyük. A mai faültetés nem elsősorban a mérete miatt fontos, hanem ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet a változó környezetünk megóvására.” – mondta Görbicz Anita.

Az eseményen jelen volt Radnóti Ákos alpolgármester is, aki egy személyben felügyeli a környezetvédelem és a sport történéseit a városban, valamit dr. Szálasi László, a város környezetvédelmi bizottságának elnöke.

„Az önkormányzat minden ősszel több, mint 1000 fát ültet el, de polgármester úr kezdeményezésére létrehoztuk a Babaligetet is, ahol a város újszülöttei után igényelt facsemetéket ültetjük el, ezen kívül pedig számos más faültetési program is létezik, amiket külön üdvözlök” – hangsúlyozta az alpolgármester.

„Két éve, a Környezetvédelmi Bizottság elnökeként kiemelt figyelemmel kísérem a területet, sokat dolgozunk azért, hogy különböző programokkal, intézkedésekkel Győr természetét minél hatékonyabban óvjuk meg” – mondta dr. Szálasy László a faültetésen.

A Final Fourba jutott csapat tagjai így a városvezetés képviselőivel együtt ültették el a Győr-Szol Zrt. által biztosított facsemetéket.