Időjárás

28 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Felszámolja az önkormányzat a tűz utcai illegális szemétlerakót
Felszámolja az önkormányzat a tűz utcai illegális szemétlerakót

Patkányirtással kezdődik, majd a szemét elszállításával folytatódik a telek rendberakása, amely korábban magánterület volt, de a közelmúltban az önkormányzat tulajdonába került.

„Ez egy magánterület volt, ahol hosszú évek óta halmozódik a szemét. A probléma megoldása érdekében megkerestem a terület tulajdonosát, végül az a megállapodás született, hogy a tulajdonos ingyenesen átadja a telket a városnak, és mi rendbe tesszük azt. A szemét elszállítása több milliós költség. – mondta el a helyszínen Dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Hozzátette, a szemetes környezetben jelentősen elszaporodtak a patkányok, ezért egyből nem lehet a hulladékot elszállítani, hiszen a munkálatok következtében szétszaladnának a rágcsálók a környéken. A terület rendbetétele ezért az irtásukkal kezdődött meg csütörtökön, és várhatóan két hetet vesz igénybe, a szemét elszállítása ezután kezdődhet. A polgármester azt is elmondta, hogy a telek kitakarítása után fokozott figyelemmel és jelenléttel biztosítják majd, hogy ne termelődhessen újra a szemét. Ehhez kapcsolódóan jelezte, a jövő héten rendkívüli közgyűlésen várható a Győri Önkormányzati Rendészet átalakításának tárgyalása a hatékonyság növelése érdekében.

Dr. Fekete Dávid a terület önkormányzati képviselője hozzáfűzte, éveken keresztül Győrből és Győrön kívülről érkezett ide a szemét. Bár kamera is került ki a helyszínre, a valódi megoldás azzal valósulhat meg, hogy a magánterületből városi tulajdon lett. A képviselő köszönetet mondott a polgármesternek, a hatékony intézkedésért.