Időjárás

14 °C

szeptember 26. | Eufrozina, Kende

Deutsch English
Felújítják a Szent Imre út Mónus Illés u. és Vasvári Pál utca közötti szakaszát
Felújítják a Szent Imre út Mónus Illés u. és Vasvári Pál utca közötti szakaszát

Felújítják a Szent Imre út Mónus Illés u. és Vasvári Pál utca közötti szakaszát, a munkálatok idejére félpályás sávlezárás várható. A felújítás július 8-án kezdődik, és előreláthatólag szeptember végén fejeződik be.

A Szent Imre út burkolata a beruházással érintett szakaszon kopott, töredezett, kátyúsodott. A felújítás során az útpálya és a parkolók meglévő aszfalt kopórétegét lemarják, újra aszfaltozzák, a műszakilag szükségesnek ítélt helyeken pedig a teljes pályaszerkezet cseréje történik szegélycserékkel. Az érintett 2 db autóbusz megálló új betonburkolatot kap, továbbá a buszmegállók előtti járdaburkolatot is felújítják. A közmű szerelvények és aknák cseréje, valamint szintbe helyezése is megtörténik a beruházás során.

A munkálatok július 8-án kezdődnek, és várhatóan szeptember végén fejeződnek be. A felújítás a Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szent Imre út) – TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00003 című projekt keretében, európai uniós forrásból, hazai társfinanszírozással, a Strabag Építő Kft. kivitelezésében valósul meg. A beruházás költsége 70 millió Forint.

További információ
A Jókai utcában a mai napon megkezdődött a szennyvízcsatorna-, majd a víznyelő bekötések, tetőlefolyók, víznyelő aknák cseréje is. Ezen munkák ideje alatt teljes szélességű útlezárás van érvényben, egészen a beruházás befejezéséig, várhatóan 2020. november végéig. A forgalomkorlátozás idején az érintett (1, 1A, 8, 8B, 9, 9A, 11, 14, 14B, 17, 17B, 19A, 29, 37T, 900) helyi autóbuszjáratokat terelőútvonalon, a Jókai utca helyett a Munkácsy Mihály utcán keresztül szükséges közlekedtetni.