Időjárás

25 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Fertőtlenítés a közterületeken
Fertőtlenítés a közterületeken

Győr önkormányzatának kezdeményezésére, a Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester egyeztetésén született döntés értelmében a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóságának munkatársai az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta fokozott figyelmet fordítanak a közterületek takarítására. A szolgáltató valamennyi rendelkezésre álló munkagépe és a városüzemeltetésben dolgozó valamennyi munkatársa napi rendszerességgel takarítja az utcákat, tereket, parkokat, ürítik a csikktartókat, hulladékgyűjtő edényeket, tisztítják az utcabútorokat.

A munka része valamennyi városrészben a nagy forgalmú területek fertőtlenítő tisztítása. A Győr-Szol dolgozói a közegészségügyi hatóság által ajánlott vegyszeres keverékkel takarítják a lakóterületeken lévő buszvárókat, a kerékpártárolókat, hulladékgyűjtő edényeket, padokat, járófelületeket. A fertőtlenítés egyrészt a város takarítására használt kisgépekkel, seprőgépekkel, másrészt kézi permetező eszközökkel, mosópisztollyal történik.

A közterületek fertőtlenítése nem jelent végleges megoldást a kórokozók terjedésének megakadályozására, de mindenképpen csökkenti a vírusok életben maradásának és továbbadásának esélyét. A kritikus területek fertőtlenítése folyamatosan történik, mindaddig, amíg a közegészségügyi helyzet ezt megkívánja.

A szolgáltató felhívja a figyelmet az érvényben lévő, rendkívüli közegészségügyi rendelkezések betartására, közterületeken csak az tartózkodjon, akinek feltétlenül szükséges!