Időjárás

25 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Folytatódik a szúnyoggyérítés
Folytatódik a szúnyoggyérítés

Folytatódik a földi kémiai szúnyogirtás Győr területén. Az esős időjárás és a folyók áradása kedvezett az elmúlt időszakban a szúnyoglárvák fejlődésének, így a Győr-Szol Zrt. folyamatosan gyéríti a vérszívókat, amikor ezt az időjárási körülmények lehetővé teszik. A beavatkozások ellenére várható, hogy a szúnyogok – a nem csípő egyedek is – a szokottnál nagyobb számban jelennek meg, elsősorban a vizes élőhelyek környezetében, a kritikus helyeken a szolgáltató visszatérő rendszerességgel végzi a gyérítési tevékenységet.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 18-án, csütörtökön és május 19-én, pénteken földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint a késő esti órákban dolgoznak. A kezelések nagy része külterületen történik, de a lakott részeken is találkozhatunk a kijuttatást végző járművekkel.

Május 18-án, csütörtökön a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

 

Melegködös technológia

Győr-Károlyháza

Győrszentiván Kertváros

Szentiván ártér

Likócsi ártér

Likócs

Győrszentiván

 

ULV technológia

Gyirmót

Gyirmót horgászfalu

Rába töltés

Holt-Marcal

Nádorvárosi temető

Gyárváros

Tatai úti kertek

Banai úti kertek

Sashegy

Május 19-én, pénteken a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

 

Melegködös technológia

Rába töltés

Bécsi úti kertek

Pinnyéd

Püspökerdő

Aranypart – Hédervári út -Újfalusi töltés

Sárás

Górédűlő

Rabkert

Révfalusi töltés

Bácsa töltés

Nagybácsa

Kisbácsa

 

ULV technológia

Szabadhegy

Kismegyer

Sziget-Újváros

Városi parkok

 

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.