Időjárás

16 °C

június 14. | Vazul

Deutsch English
Forgalomlassított övezet Adyvárosban
Forgalomlassított övezet Adyvárosban

Holnaptól forgalomlassított övezetet alakítanak ki a Kodály Zoltán utca elején. A beruházás a közelmúltban elkezdődött kerékpárút építéshez kapcsolódik, célja pedig a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésének biztonságosabbá tétele.

A munkálatokat kedd reggel kezdik meg a szakemberek, előtte azonban egy hónapra lezárják a Kodály Zoltán utca páros oldalán található szerviz út déli bejáratát. Itt ugyanis két forgalomlassító platformot helyeznek el.

Dr. Szálasy László, a körzet egyik önkormányzati képviselője a munkaterület átadása előtt elmondta, a napokban komoly fejlesztés indult meg Adyvárosban. A hosszú utca mindkét oldalán biztonságos kerékpársávot alakítanak ki. „Ennek kapcsán egy forgalomlezárás lesz keddtől, és fontosnak tartottam erről tájékoztatni a környékben élőket. Az útszakaszon két forgalomlassító pódiumot helyezünk el, hogy biztonságosabbá tehessük a környék közlekedését.”

A lezárás ideje alatt a Kodály utcai parkolók használhatóak lesznek, de csak a Földes Gábor utca felől lehet majd megközelíteni. – számolt be a Győrplusz.